NaslovnaObavještenjaDr Ranko Škrbić predsjednik, dr Saša Dabić zamjenik u novom Savjetu za...

Dr Ranko Škrbić predsjednik, dr Saša Dabić zamjenik u novom Savjetu za zdravlje Republike Srpske

- Advertisement -

Na osnovu člana 43. stav 6. Zakona o Vladi Republike Srpske i člana 8. stav 4. Zakona o zdravstvenoj zaštiti, a u vezi sa Odlukom o osnivanju Savjeta za zdravlje, Vlada Republike Srpske, na sjednici održanoj 10. februar 2022. godine, imenovala je nove članove Savjeta za zdravlje, u sastavu:

1.Nataša Grubiša, Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske,
2.Ranko Škrbić, Univerzitet u Banjoj Luci, Medicinski fakultet,
3.Dejan Bokonjić, Univerzitet u Istočnom Sarajevu, Medicinski fakultet u Foči,
4.Saša Vujnović, Komora doktora medicine Republike Srpske,
5.Saša Dabić, Komora doktora stomatologije Republike Srpske,
6.Siniša Miljković, Društvo doktora medicine Republike Srpske,
7.Draško Kuprešak, Udruženje doktora porodične medicine Republike Srpske.

Savjet za zdravlje je stručno i savjetodavno tijelo za oblast zdravstva, koje se sastoji od sedam članova iz reda istaknutih stručnjaka iz pojedinih grana medicine, stomatologije i farmacije, koje imenuje Vlada RS, na prijedlog ministra zdravlja i socijalne zaštite u Vladi RS.

Nadležnosti Savjeta su: analiza stanja u oblasti zdravstvene zaštite, predlaganje i podsticanje donošenja mjera za unapređenje zdravstvene zaštite, obaveznog zdravstvenog osiguranja, planiranja, programiranja i razvoja zdravstvenog sistema, utvrđivanje oblasti od interesa za Republiku u kojima se proglašavaju referentni centri kao i predlaganje mjera racionalne upisne politike na visokoškolske ustanove i srednje škole u kojima se obrazuju zdravstveni radnici.

U skadu sa Rješenjem o imenovanju članova Savjeta za zdravlje Republike Srpske, 03.03.2022. godine, u prostorijama Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, održana je konstitutivna sjednica novog saziva Savjeta sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite dr Alenom Šeranićem, na kojoj je za predsjednika Savjeta izabran prof. dr Ranko Škrbić, a za njegovog zamjenika spec. dr Saša Dabić.

Imenovanjem dr Saše Dabića – specijaliste oralne hirurgije, na mjesto zamjenika predsjednika Savjeta, iskazana je velika čast i priznanje stomatologiji kao profesiji, koja predstavlja važan segment opšteg zdravlja našeg stanovništva. Uz potpuno razumijevanje odgovornosti koju donosi ova funkcija, postavlja se cilj ka što boljem budućem razvoju i poboljšanju zakonodavnih okvira i mjera, kako u oblasti stomatologije, tako i u oblasti zdravstvene zaštite i razvoja cjelokupnog zdravstvenog sistema. Novoimenovanim članovima Savjeta za zdravlje čestitamo na izabranoj dužnosti i želimo puno sreće i uspjeha u radu.

Izvor: Komora doktora stomatologije RS

Ovo su prosječne cijene stomatoloških usluga u BiH

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -