NaslovnaZa pacijenteCirkonijum krunice - cijena - Crna Gora

Cirkonijum krunice – cijena – Crna Gora

- Advertisement -

Zubna krunica je je jedan od popularnijih tretmana za obnovu zuba. Koristi se najčešće za da se vrati funkcija i estetika zuba koji je teže oštetio karijes ili da se pokriju loše promjene boje i pukotine na prirodnim zubima. Postoje različiti materijali koji se koriste u korektivnim stomatološkim postupcima, a jedan od sve popularnijih je cirkonijum zbog njegovih brojnih prednosti.


Cirkonijum je jači od porculana i nekih metalnih legura koje se često koriste za izradu krunia, smanjuje oštećenja na susjednim zubima i manje se troši tokom vremena. Američko istraživanje iz 2021. pokazalo je da 99 odsto zubara koristi cirkonijum za obnavljanje zuba.

Postoje različite vrste cirkonijuma koje se koriste u izradi krunica, a pružaju dobre alternative porculanskim i metalno-porculanskim kombinacijama. Cirkonijum je izuzetno izdržljiv, ali može imati nekoliko nedostataka, poput problema s translucencijom i skidanjem. Međutim, u kombinaciji sa porculanom ili staklom, cirkonijumske krunice mogu izgledati skoro kao prirodni zubi.

Cirkonijum je najizdržljivija vrsta monolitne keramike, odnosno keramike koja se stvara bez dodatnih materijala, a u poređenju sa zubnim kompozitima i staklokeramikom je otporniji, tvrđi i snažniji. Kada su u pitanju mane cirkonijuma, treba istaći da nije lako učiniti da ovaj materijal izgleda kao prirodni zub i obično je za to potrebna kombinacija sa još nekim materijalom.

- Advertisement -


Trajanje cirkonijumskih krunica

Trajanje cirkonijumske krune zavisi od održavanja oralne higijene i ličnih navikama. Važno je izbjegavati aktivnosti poput grickanja leda ili otvaranja flaša zubima kako bi se produžila trajnost krunica. Većina krunica traje od pet do 15 godina ako im se posveti potrebna njega.

- Advertisement -

Redovna higijena i briga o oralnom zdravlju ključni su za očuvanje osmijeha i samopouzdanja. Prije odluke o cirkonijumskoj krunici, preporučuje se da se konsultujete se sa stomatologom kako biste vidjeli da li je to pravi izbor za vas. U svakom slučaju, cirkonijumske krunice mogu značajno poboljšati vaše oralno zdravlje, učiniti da vaš osmijeh izgleda ljepše i tako doprineti jačanju vašeg samopouzdanja.

Cijena u Crnoj Gori

Cirkonijumske krunice možete dobiti nakon dvije posjete stomatologu, u nekim slučajevima čak i isti dan. Zbog njihove izdržljivosti, ove krunice su veoma cijenjene, pa su obično i nešto skuplje u odnosu na ostale. Cijena cirkonijumske krunice u Crnoj Gori kreće se između 200 i 300 eura.

Ako ste odlučili da krunicama unaprijedite svoj osmijeh, na našem portalu možete pronaći spisak ordinacija u Crnoj Gori koje preporučujemo, kao i više detalja o njima uključujući radno vrijeme i brojeve telefona putem kojih ih možete kontaktirati.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -