NaslovnaIntervjuBiti u korak sa vremenom nije nikad bilo lakše

Biti u korak sa vremenom nije nikad bilo lakše

- Advertisement -

Inovacije u zubnoj tehnici omogućavaju stomatolozima i pacijentima funkcionalno i estetski prihvatljiva rješenja. O nlvim trendovima u zubnoj tehnici, aktuelnostima, skenerima, šta nas novo očekuje…, razgovarali smo sa zubnih tehničarom Stojanom Medojevićem iz Zubne laboratorije “Medodent” iz Podgorice.

U kojoj mjeri je moguće ispratiti trendove u zubnoj tehnici i stomatologiji?
“Kao nekom ko je odrastao uz tehnologiju i uz taj stil života, sasvim mi je normalno i prirodno da uvijek budem u toku sa aktuelnostima i da to odmah isprobam, a zatim I uvrstim u ponudu u svojoj laboratoriji. U današnje vrijeme, gdje su informacije na dlanu, lako je vidjeti u kom smjeru ide zubna tehnika”.

Koliko nova tehnologija olakšava posao?
“Sa jedne strane sam primijetio da dosta ljudi u našem poslu, pokuša da se osavremeni ali ubrzo i odustane i vrati se na stari princip rada, jer prosto ne mogu da se pronađu u tome i ne pripadaju toj eri. Sa druge strane, mogu reći da više ne mogu da zamislim zubnu tehniku bez digitalnog dijela I da smo uspjeli da to implementiramo u svakoj sferi posla. Od 3D printera do CAD/CAM mašina uz različite softvere, mogućnosti su postale skoro bez granica”.

Zašto stomatolozi i pacijenti imaju mišljenje da negdje van Crne Gore, mogu da dobiju bolji rad?
“Puno faktora je zaslužno za to, većinom zbog besmislenog obaranja cijena, a samim tim I kvaliteta, ali na nama novim generacijama je da dokažemo suprotno I da postavimo nove standarde. Za vrijeme korone i zatvaranja granica, mnogi doktori, usljed nemogućnosti da posalju svoje radove u okolne zemlje, su tek postali svjesni, da sve sto su tražili, a i više od toga, mogu dobiti upravo tu, u Crnoj Gori i u našoj laboratoriji. Edukacija i tehnologija koju posjedujemo kao i materijali premijum kategorije, nam omogućavaju da nas proizvod bude na nivou najrazvijenijih evropskih i svjetskih zubnih laboratorija”.

Mišljenje o intraoralnim skenerima, na koje sve veći broj doktora prelazi?
“Apsolutno podržavam digitalizaciju stomatologije i naša laboratorija je spremna na to. Posjedujemo svu opremu potrebnu za digitalni sistem rada i iz iskustva govoreći, radovi nikad nisu bili precizniji i finalni ishod nikad nije bio bolji, naravno ukoliko stručno lice to uradi. Svaka stomatološka ordinacija koja se zainteresuje za kupovinu intraoralnog skenera i želi da zna više o tome, šta mi možemo da pružimo I koje se nove mogućnosti otvaraju, može da nas kontaktira i rado ćemo im približiti cijelu priču.

Šta je sljedeće?
“Šta god da nova tehnologija zubnoj tehnici donese, mi smo spremni i bićemo među prvima da to i isprobamo. Zapratite nas na instagramu @medodentlab, gdje ćemo sve odmah objaviti i prezentovati”, zaključio je Stojan Medojević.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -