NaslovnaObavještenjaZvanično: Mandić novi predsjednik Stomatološke komore Crne Gore

Zvanično: Mandić novi predsjednik Stomatološke komore Crne Gore

- Advertisement -

Sada je i zvanično – Goran Mandić, oralni hirurg iz Nikšića, novi je predsjednik Stomatološke komore Crne Gore. Na današnjoj skupštini dobio je jednoglasnu podršku 19 delegate, koji su prisustvovali od njih 31. On je na tom mjestu naslijedio Borislava Ćalovića, koji po sili zakona nije mogao da ostane na dosadašnjoj funkciji.
-Zahvalio bih se Izvršnom odboru i vama koji ste podržali prijedlog. Komora je stala na noge, prije svega finasijski. Imamo ideje, planove i nadam se da ćemo ih ostvariti u cjelosti. Nijedan pogrešan korak nismo uradili do sada i nije se moglo više. Zbog toga veliko hvala Boru. Sve sugijestije će biti prihvaćene, svima su vrata komore širom otvorena za sve prijedloge – istakao je Mandić, dosadašnji član IO, nakon izbora za čelnika crnogorske stomatološke kuće.

Prije same procedure izbora, prisutnima se obratio dosadašnji predsjednik.
-Sve podružnice su imale mogućnost da predlože svog kandidata. Nikog nismo favorizovali i zvali. Svako je imao priliku da bira i da bude biran. Radili smo najbolje i najkvalitetnije što smo mogli i od ovoga se više nije moglo. Imamo preko 600 registrovanih stomatologa, dobili smo sertifikat da smo primljeni su Svjetsku stomatološku federaciju, što nije do sada pošlo za rukom Srbiji, koja ima pet fakulteta, Republici Srpskoj ili Federaciji BiH. Nismo imali novca kada smo počinjali, a sada na računu imamo 117.000 eura. Izdali smo tri biltena i u svakom smo dali finanisjki izvještaj i gdje je utrošen svaki cent.
Ćalović se osvrnuo i na „udarce“ sa strane.
-U Podgorici smo imali dva skupa, na kome su svi imali priliku da kažu šta imaju. Došlo je njih 21, a to pokazuje njihov odnos prema struci i komori. Nisam mogao da vjerujem da njih pet, šest mogu da naprave ovaku ujdurmu. Nisu imali svoj program, već im je cilj bio da mene maknu. Neka kažu da za dvije godine komora nije učinila ništa. Hvala im što nam nisu dali da odmorimo, već smo iz dana u dan radili sve bolje. Dajte da se ujedinimo, imamo kapacitet – zaključio je Ćalović.
Na prijedlog Mandića, takođe jednoglasno, doktor Ćalović je izabran za potpredsjednika. Doktor Mandić završio je Stomatološki fakultet u Beogradu 1992. godine, specijalizirao oralnu hirurgiju 2002. godine, takođe na Stomatološkom fakultetu u Beogradu. Obavljao funkciju načelnika stomatološke službe Doma zdravlja Nikšić i u isto vrijeme bio predsjednik Upravnog odbora Doma zdravlja u Nikšiću, sve do trenutka reforme stomatološke službe Crne Gore, od tada je direktor Privatne Zdravstvene Ustanove “Mandić”.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -