NaslovnaObavještenja"Zubni turisti" svjetlo na kraju (bugarskog) tunela

“Zubni turisti” svjetlo na kraju (bugarskog) tunela

- Advertisement -

Sve više Njemaca se odlučuje da ljetovanje provede u Bugarskoj i time spoji odmor i popravku zuba.

Dentalni turizam je zasnovan na konceptu koji podrazumijeva kombinaciju putovanja sa korišćenjem stomatoloških usluga, a pogodan je za osobe koje žele da uštede novac i dobiju više stvari za manju svotu novca.

Foto: freepik.com

Konstantin iz Vizbadena kaže da već pet godina svakog ljeta putuje u Varnu.

“Ovdje mogu da kombinujem godišnji odmor i popravke zuba”, kaže on i dodaje da je ovo super-odmor, jer se bol usljed popravke zuba lakše zaboravi uz plažu i more.

On je jedan od oko 10.000 turista koji svake godine dolaze u Bugarsku iz Zapadne Evrope, a njih 8.000 dolazi upravo iz Njemačke. Turistima je cilj kvalitetna zubarska intervencija po niskoj cijeni.

“Ovdje sam platio 6.000 eura, dok su mi u Njemačkoj napravili ponudu od 12.000 eura”, kaže Konstantin.

Foto: freepik.com

Sara Bošnijakova, menadžerka klinike Dentaprajm, kaže da je prednost Varne što se nalazi na moru i da njihovi pacijenti u ovaj grad dolaze na pet do deset dana.

“Za to vrijeme imaju po jedan ili dva termina dnevno kod nas. Neki ne dolaze svakog dana, jer hoće da imaju slobodno vrijeme. Mi to poštujemo”, dodaje ona.

Pandemija je jako pogodila cio svijet, pa tako i Bugarsku. U drugim regionima Bugarske se aranžmani otkazuju, ali u Varni sezona traje do kraja septembra.

Načelnik zavoda za turizam u Varni Ilion Dimitrov kaže da su “zubni turisti” svjetlo na kraju tunela i da pružaju veliku podršku turizmu u Varni.

Izvor: Dojče Vele/B92

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -