fbpx
NaslovnaLiteraturaZubni karijes

Zubni karijes

- Advertisement -

Zubni karijes sadrži mnoštvo materijala o bolesti u svim njenim različitostima, od nicanja prvih zuba to prevladavajućih oblika bolesti kod starijih pacijenata. Istaknuta je ključna uloga kontrole karijesa u očuvanju dentalnog zdravlja.

Knjiga je podijeljena na sedam dijelova, a kao logičan početak prikazane su kliničke manifestacije dentalnog karijesa. Dalje obrađuje kliničku epidemiologiju karijesa, dentalni karijes u biološkom kontekstu, nehiruršku terapiju, hirurške intervencije, kontrolu i predviđanje karijesa i stomatologiju u 21. vijeku.

- Advertisement -

Obuhvaćeno je i područje javnog zdravstva, prikazana praktičnost primjene naučnih saznanja u zdravstvu, uključujući društva s niskim, srednjim i visokim prihodima. Moderni pojmovi o dentalnom karijesu mogu uticati na organizaciju i strukturu stomatološke prakse u budućnosti.

Svaki stomatolog koji želi da pruži dentalnu zaštitu baziranu na dokazima i uticati na razvoj moderne stomatologije trebao bi pročitati ovu knjigu.

- Advertisement -

Zubni karijes je kompilacija doprinosa brojnih naučnika i kliničkih stručnjaka, pod vodstvom uredničkog odbora, koji su razvili sržne pojmove ove knjige metodologijom kliničkih istraživanja, epidemiologijom, kliničkom karijesologijom i mikrobiologijom.

Čitalac u rukama drži vodič kroz dentalni karijes koji sadrži uravnoteženu raspravu o karijesologiji kao nauci i njenom mjestu u modernoj stomatologiji. Knjiga ima preko 600 stranica.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -