NaslovnaObavještenjaZubari i privatni ljekari da liječe koronu

Zubari i privatni ljekari da liječe koronu

- Advertisement -

Procjene su da će treći talas epidemije korona virusa u Srbiji dostići pik u narednih nekoliko dana i da će trajati oko dvije nedelje, kaže koordinator Ministarstva zdravlja za kovid Slobodan Milisavljević i napominje da je u zdravstvenom sistemu veliki broj zaraženih, te da je uključivanje stomatologa i ljekara iz privatnog sektora jedan od načina da se prevaziđe taj problem.

Foto: oralhealthgroup.com

Milisavljević je ukazao da epidemija kovid-19 u našoj zemlji traje duže od osam meseci i da je veliki broj zaraženih ljekara, medicinskih sestara i tehničara, kao i nemedicinskih radnika što, naglasio je, nameće pitanje kako riješiti problem nedostatka osoblja.

„Jedan od načina je da se uključe i stomatolozi i ljekari iz privatnog sektora. U kontaktu sam i sa našim ljekarima u inostranstvu koji su spremni da napuste posao i da se vrate da pomognu zdravstvenom sistemu“, rekao je Milisavljević za TV Pink.

Foto: howtoopenadentaloffice.com

Naveo je da je u trećem talasu veći broj pacijenata sa umjereno teškom i teškom kliničkom slikom.
„Veliki broj pacijenata na nogama dođe u bolnicu, a poslije dan-dva njihovo stanje se pogorša, čak i kada se jave na vrijeme“, rekao je Milisavljević.

Naglasio je da je vakcina jedini lijek za zaustavljanje epidemije, a da su do pojave provjerene vakcine epidemiološke mjere jedini način da se infekcija kovid-19 smiri.

Izvor: Blic

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -