Naslovna Obavještenja Zubari i privatni ljekari da liječe koronu

Zubari i privatni ljekari da liječe koronu

Procjene su da će treći talas epidemije korona virusa u Srbiji dostići pik u narednih nekoliko dana i da će trajati oko dvije nedelje, kaže koordinator Ministarstva zdravlja za kovid Slobodan Milisavljević i napominje da je u zdravstvenom sistemu veliki broj zaraženih, te da je uključivanje stomatologa i ljekara iz privatnog sektora jedan od načina da se prevaziđe taj problem.

Foto: oralhealthgroup.com

Milisavljević je ukazao da epidemija kovid-19 u našoj zemlji traje duže od osam meseci i da je veliki broj zaraženih ljekara, medicinskih sestara i tehničara, kao i nemedicinskih radnika što, naglasio je, nameće pitanje kako riješiti problem nedostatka osoblja.

„Jedan od načina je da se uključe i stomatolozi i ljekari iz privatnog sektora. U kontaktu sam i sa našim ljekarima u inostranstvu koji su spremni da napuste posao i da se vrate da pomognu zdravstvenom sistemu“, rekao je Milisavljević za TV Pink.

Foto: howtoopenadentaloffice.com

Naveo je da je u trećem talasu veći broj pacijenata sa umjereno teškom i teškom kliničkom slikom.
„Veliki broj pacijenata na nogama dođe u bolnicu, a poslije dan-dva njihovo stanje se pogorša, čak i kada se jave na vrijeme“, rekao je Milisavljević.

Naglasio je da je vakcina jedini lijek za zaustavljanje epidemije, a da su do pojave provjerene vakcine epidemiološke mjere jedini način da se infekcija kovid-19 smiri.

Izvor: Blic

- Advertisment -

POPULARNO

Javni poziv FZOCG za dostavljanje ponuda radi zaključivanja ugovora o pružanju stomatološke zdravstvene zaštite

Na osnovu člana 82 i 85 Zakona o obaveznom zdravstvenom osiguranju („Sl. list CG“ br. 06/16, 02/17, 22/17, 13/18 i 67/19) ,...

Još jedan odličan mjesec za naš portala, blizu smo brojke od dva miliona otvorenih stranica za godinu dana

Portal www.stomatologija.me nastavlja trend odlične čitanosti iz mjeseca u mjesec. Novembar smo okončali sa 181.792 otvorenih stranica i 56.089 pojedinačna ulaska.

Medodent – kvalifikovano osoblje pruža laboratorijske usluge po najvišim svjetskim standardima

Praćenjem savremenih tehnologija i u korak sa svjetskom dentalnom industrijom u zubotehničkoj laboratoriji Medodent se primjenjuje poseban način izrade dentalnih nadoknada.

Bol i preskakanje viličnog zgloba

Vilični ili temporomandibularni zglob (TMZ) je parni (lijevi i desni) i jedini zglob na glavi. Vilični zglob povezuje jednu kost, donju vilicu...
- Advertisment -