Naslovna Savjeti Želite zdrave zube? Čuvajte se ovih stvari

Želite zdrave zube? Čuvajte se ovih stvari

Vjerovatno niste ni svjesni šta sve može da izazove oštećenje zuba. Britanski stomatolozi upozoravaju da nikako ne bi trebalo grickati led iz čaše, jer niska temperatura može da dovede do lomljenja zuba.

Zaboravite i na mućkanje vina u ustima jer ovo piće (naročito bijelo) stvara kiselinu koja nagriza zubnu gleđ, dok gazirani napitci mogu da izazozu još gori efekat.

Foto: health.clevelandclinic.org
Foto: health.clevelandclinic.org

Sigurno vam nije palo na pamet da zubnu gleđ mogu da oštete i hemikalije iz bazena, naročito hlor, baš kao i pranje zuba tvrdom četkicom. Stručnjaci savjetuju da se ne preteruje ni sa higijenom.

Dovoljno je da operete zube ujutru i uveče pred spavanje, jer ukoliko to činite češće možete imati više štete nego koristi. Potencijalni neprijatelj vašeg osmijeha je pirsing na jeziku ili usnama koji slučajno može da ošteti zube dok jedete.

Izvor: Novosti

- Advertisment -

POPULARNO

Zdravstveno-vaspitni rad sa djecom predškolskog uzrasta kao važan segment promocije oralnog zdravlja

Dvadeset i prvi vijek donio je velike promjene u svakodnevnom životu čovjeka. Pregršt novih saznanja koja osavremenjuju, modernizuju i olakšavaju rad mnogih...

Prvi put kod stomatologa sa djecom

Bez obzira na to da li se plašite ili vam je samo nelagodno da idete kod stomatologa, znam da znate koliko je...

Llolla dent – nalazimo najbolje rješenje za zahtjeve pacijenata

Savremena i moderno opremljena stomatološka ordinacija, sa ljubaznim osoboljem, kvalitetan i strčan kadar i rad sa najkvalitetnijim materijalima.

Sve do ovog stadijuma moguće je da spasite svoj zub

U životu čovjeka, bez obzira na to koliko kvalitetne zube i dobre genetske predispozicije imao, odlazak kod stomatologa je neizbježan.
- Advertisment -