NaslovnaEdukacijaZavršen Prvi Simpozijum ortodonata Crne Gore "Ortodoncija danas - različitim pristupima do...

Završen Prvi Simpozijum ortodonata Crne Gore “Ortodoncija danas – različitim pristupima do istog cilja”

- Advertisement -

Prvi simpozijum ortodnata Crne Gore “Ortodoncija danas – različitim pristupima do istog cilja”, održan je proteklog vikenda 26. i 27. maja u tivatskom hotelu Palma i zgradi Opštine Tivat.

Simpozijum je organizovan pod pokroviteljstvom Stomatološke Komore Crne Gore, a okupio je veliki broj zainteresovanih ortodonata iz cijele zemlje. Ovo je bile i jedinstvena prilika da se čuju predavanja nejeminentnijih stručnjaka iz regiona i Evrope.

U okviru ovog simpozijuma organiziovana su i tri posebna kursa koje su vodili međunaordni stručnjaci iz oblasti ortodoncije dr Marko D. Šćepanović iz Norveše, dr Nenad Popović, iz Njemačke i prof. dr Stjepan Šalj iz Hrvtaske.

Osim njih prisutni su imali priliku da čuju predavanja dr Branislava Glišića, dr Ivane Šćepan, dr Željka Milosavljevića, dr Predarga Vučinića i dr Nenada Nedeljakovića iz Srbije, dr Jaminke Anđelić i dr Tamarae Brkanović iz Crne Gore i dr Elene Vasilevske iz Makedonije.

Ovo, kako je rečeno, neće niti jedini ovakav skup, jer nas već u junu očekuje jednodnavna sesija sa predavanjima na temu “Rizici svakodnevne stomatološke prakse”. Ovaj skup će biti održan u Bijelom Polju, a više o tome uskoro ćete moći da čitate na portalu Stomatologija.me.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -