fbpx
NaslovnaObavještenjaZavod za stomatologiju u Banjaluci prima samo hitne slučajeve

Zavod za stomatologiju u Banjaluci prima samo hitne slučajeve

- Advertisement -

Usljed epidemije koronavirusa u Republici Srpskoj, proglašena je vanredna situacija. Ministarstvo zdravlja je donijelo odluku da se zatvore sve privatne stomatološke ordinacije, a JZU „Zavod za stomatologiju“ do daljnjeg će radi u skladu sa Planom rada u vanrednoj situaciji, prema kojem je proces rada organizovan u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom.

Foto: zzstombl.com

Svi zakazani termini su odloženi, a svi pacijenti će o novim biti blagovremeno obaviješteni. Zavod ostaje otvoren za hitne intervencije, koje će se obavljaće kontinuirano.

Pacijenti koji dođi u tu ustanovu zbog hitne intervencije, moraju se pridržavati određenih preoruka.

One su da se poštujete preporučeni razmak od metra ukoliko se nalazite u čekaonici sa drugim pacijentima. Prije ulaska u ordinaciju potrebno je da se operu ruke sapunom i vodom u trajanju od najmanje 20 sekundi uz preooruke da se ne dodiruju rukama oči, nos, usta ni lice.

Prilikom davanja anamneze doktoru, potrebno je da se daju tačni podaci kako pacijent ne bi sebe i osobe u svojoj neposrednoj okolini izlagao opasnosti.

Sve ovo su preventivne mjere u cilju očuvanja zdravlja pacijenata, a neophodno je da se svi pridržaju uputstva nadležnih. Brojevi telefona za kontakt su 051/232-440 i 051/232-442.

Radno vrijeme Zavoda za stomatologiju je od 07 do 19 sati.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -