NaslovnaZanimljivostiZašto su vlakna na dječjim četkicama obojena različitim bojama

Zašto su vlakna na dječjim četkicama obojena različitim bojama

- Advertisement -

Roditelji bi se stvarno mogli iznenaditi kad čuju ovu malo poznatu činjenicu o četkicama za zube. Ispostavlja se da su obojene dlačice na dečjim četkicama za zube zapravo “pokazivači” za pastu. Međuitm, vjerovatno ima i onih koji nisu iznenađeni, jer pojedini proizvođači stavljaju uputstva u pakovanja sa četkicama.

Holi Ben je podijelila ovu činjenicu na njenoj “Little Learners” Fejsbuk stranici, u postu koji je podijeljen gotovo pet hiljada puta za manje od nedjelju dana. Ona je napisala: “Recite mi da nisam jedina osoba koja nije znala da čemu služe boje na dječjim četkicama za zube. To su pokazivači za paste, koji vam govore gdje da je stavite i koliko zubne paste treba koristiti!?”

Stotine roditelja su komentarisali, a mnogi su samo tagovali druge ljude i dodavali šokirane emotikone. Drugi su priznali da koriste previše zubne paste.

Holi Ben ima četvoro djece, vodi malu kompaniju igračaka “Little Learners”, i održava pomenutu Fejsbuk stranicu. Rekla je da je bila šokirana reakcijom ljudi na ovaj post.

Informacije na ambalaži četkica za zube kažu: “Indikator pasta za zube pokazuje koliko treba da korsitite paste”.

– Tek prošle sedmice sam vidjela da postoji ovo uptstvo, otvorila sam novu četkicu za zube za svoju djevojčicu i samo sam pročitala ono što piše pozadi. Nikada ranije se nisam potrudila da pročitam šta piše napakovanju – kazale je Holi.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -