NaslovnaObavještenjaZašto su bitne redovne posjete zubaru?

Zašto su bitne redovne posjete zubaru?

- Advertisement -

Ljepota je u oku posmatrača i često se najbolje uočava kroz iskren osmijeh koji plijeni. Zdravi zubi su najvažniji preduslov za tako nešto, a nega i kontrola od strane stomatološke ordinacije način da se do njega i dođe.

Koje su to usluge koje mogu da transformišu izgled zuba i da otklone čak i najsloženije probleme? Kako to utiče na samopouzdanje i osjećaj vrijednosti pojedinca?

Foto: eaglerockdentalrexburg.com

Stomatološke ordinacije rješavaju čak i najteža stanja
Nove i unapređene stomatološke procedure mogu da pomognu u različitim situacijama, od nedostatka jednog ili više zuba pa do kozmetičkih korekcija za kreiranje holivudskog osmijeha.

Zdravi, bijeli zubi su najljepši ukras osmijeha, a on je sredstvo neverbalne komunikacije koje mnogo toga prenosi okolini.

Otklanjanje karijesa, skidanje naslaga i liječenje desni su jedni od najčešćih postupaka koje su preduslov za dentalno zdravlje i često se kombinuju sa protetičkim nadoknadama kao što su navlake, proteze i implantati.

Stomatološke ordinacije nude i neke od najsavremenijih tehnika koji služe da poboljšaju izgled zuba, promjene njihovu boju, oblik i poziciju čime se kreira niz savršenih zuba za fantastičan osmijeh.

Riječ je o fasetama, tankim ljuspicama koje se postavljaju sa prednje strane zuba, menjaju njegov izgled, a ne utiču na zdravlje ili funkciju zuba.

Kombinacijom svih tehnika uvijek se pronalazi najbolje rješenje. Čak su i najteže situacije lako rješive, a jedna od njih je i potpuna krezubost.

Šta je „All on 6“ postupak i zašto je toliko popularan?
Najteže stanje u stomatologiji je gubitak zuba, a kada postoji totalna krezubost u jednoj ili obje vilice opcija je jako malo.

Foto: freepik.com

Totalne proteze donose prelijep osmijeh, ali ne utiču na zdravlje usne duplje jer desni nastavljaju sa deformacijom i gube svoju masu.

Implantati imitiraju cijelu konstrukciju zuba, od korijena do krune, ali nadoknada više zuba može biti spora i skupa. Upravo za ovakve pacijente je osmišljen „ All on 6 “ postupak koji objedinjuje implantate i proteze za najbolje rezultate.

Stomatolozi u tu svrhu koriste 6 implantata u vilici koji služe za nošenje zubnog mosta sa 12 vještačkih krunica.

Ovo je najbolji metod popunjavanja vilice, trajan i izvodljiv kod svakog pacijenta. Vraća potpuno prirodan izgled osmijeha i funkcionisanje desni kao i prije vađenja zuba. Loš kvalitet zuba i veliki broj zuba koji nedostaje ruši samopouzdanje i jako demorališe.

Prikrivanje nedostataka se radi gotovo instiktivno, ali se oni tako još više uočavaju što dodatno pojačava osjećaj nesigurnosti i utiče na vjeru u sebe. Sa ovakvim stanjem se ne treba miriti, već ga promijeniti uz najbolje stomatološke opcije.

Kako lijep osmijeh popravlja samopouzdanje?
Lep osmijeh je estetski lijep, ali ima mnogo veću ulogu u tome kako jedna osoba doživljava sebe nego što se na prvi pogled uopšte može zaključiti.

Svi zubi u vilici nemaju samo funkciju sitnjenja hrane, već i važnu ulogu u normalnom izgovaranju slogova i riječi što je otežano kod ljudi kojima nedostaje više zuba u jednoj ili obje vilice. Postoji i realna potreba zaštite srca, krvotoka, organa za varenje koji mogu biti ugroženi ako postoji infekcija zuba i desni.

Mnogi problemi mogu nastati baš od lošeg dentalnog zdravlja pa je važno da se liječe na vrijeme i desnima vrati normalna funkcija. Osmijeh je izraz prijatnih osjećanja, dobrih namjera i lijepih misli. Ne treba ga kriti zbog nezadovoljavajućeg izgleda zuba.

Oni se mogu izliječiti što nije važno samo za estetiku, već je bitno i zbog zdravstvenog efekta na čitav zdravstveni sistem.

Poboljšaće se vještina komunikacije, osmijeh će češće krasiti lice što će prijati i okolini, uticaće na bolje raspoloženje i mentalno blagostanje.

Na kraju, ali ne manje važno, osobe sa zdravim zubima imaju i više samopouzdanja u interakciji sa drugim ljudima i imaju sigurniji nastup.

Osmijeh može da govori više od bilo koje riječi. Ponosno ga nosite.

Izvor: Nova

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -