NaslovnaObavještenjaZašto se javlja neprijatan zadah iz jednog zuba?

Zašto se javlja neprijatan zadah iz jednog zuba?

- Advertisement -

Svjesni smo koliko zadah može da utiče na društveni život, prije svega. Zato je važno da budemo upućeni u to koje sve promjene na zubu mogu da budu odgovorne za pojavu zadaha.
Karijes na zubu
Karijes je uvijek uzrok neprijatnog mirisa, koji se širi na cijela usta.

Foto:freepik.com

Džep oko zuba
Džep oko zuba, koji je nastao povlačenjem desni (i vilične kosti) je, takođe, mjesto na kome se zadržavaju ostatci hrane, zbog čega dolazi do stvaranja naslaga i širenja neprijatnog mirisa iz tog područja.

Napukao zub/napukla plomba
Ovakav zub je mjesto zadržavanja ostataka hrane i razmnožavanja bakterija, jer je čišćenje naslaga sa njega tokom pranja zuba otežano.

Infekcija živca zuba
Infekcija živca zuba (kada je došlo do njegovog odumiranja), ne mora da bude praćena bolom (nekada ranije je taj zub bolio), ali širenje mirisa iz tog zuba može da ukazuje na njeno prisustvo.

Foto:freepik.com

Otežano nicanje umnjaka (“osmice”)
Predstavlja najčešću komplikaciju nicanja umnjaka, zbog čega se na tom mjestu nakupljaju naslage i dolazi do stvaranja infekcije sa prisutnim znacima kao što su otok, bol, upala desni, otežano žvakanje, zadah…

Na osnovu prethodno rečenog, možemo da zaključimo da je dovoljno da imamo infekciju na samo jednom zubu I izvjesno je da ćemo u nekom trenutku imati problema sa zadahom.

Izvor: Instagram (Moja usta)

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -