Zašto je važno ići kod stomatologa

  S obzirom na činjenicu da je bol zuba jedan od najjačih bolova koje čovjek osjeća, razumno je zašto se mnogi ljudi plaše odlaska kod zubara. Nekada, usljed nedostatka anestezija, stomatološke intervencije bile su veoma bolne, pa je i danas, usljed nedovoljne informisanosti, strah od stomatologa ostao ukorijenjen u našoj psihi. Zahvaljujući savremenim tehnologijama, danas su i komplikovani dentalni zahvati postali bezbolni. Prije svega, potrebno je stvoriti naviku redovnih odlazaka kod zubara. Redovni pregledi i kontrole bitni su od prvih dječijih zuba. Na taj način se manjim zahvatima, kao što su čišćenje zuba i desni, izbjegavaju intervencije koje zahtijevaju anesteziju. Čak i ako dovoljno vodite računa o oralnoj higijeni, iz različitih razloga, kao što su ishrana, raspored zuba i drugi, javlja se kamenac, koji ukoliko se ne uklanja na vrijeme, može izazvati veće komplikacije.

  Savremena stomatologija
  Stomatološke ordinacije danas koriste najnovije metode, tehnike i uređaje, koji omogućuju brza i efikasna rešenja za bilo koji oralni problem. Vađenje zuba postalo je jedno od krajnjih rješenja koje stomatolog primjenjuje, jer postoji mnogo načina na koje se bolestan zub može izliječiti. Jedna od čestih bolesti zuba, paradontopatija, koja se manifestuje krvarenjem prilikom pranja zuba ili konzumiranja čvrste hrane, može se efikasno sanirati uz pomoć laserske tehnike. Primjena lasera u liječenju omogućava da se eliminiše veliki broj bakterija u ustima, koje nije moguće odstraniti lijekovima. Pored paradontopatije, laserom se mogu liječiti i druge bolesti kao što su afte, herpes i mnoge druge, a najvažnije je to da je tehnika potpuno bezbjedna i bezbolna.

  Estetska stomatologija
  Izbjeljivanje zuba je najčešća intervencija na polju estetske stomatologije. Bitno je znati da se izbjeljivanje mora vršiti od strane stručnog lica, odnosno zubara, a ne samostalno uz jeftine preparate reklamirane preko interneta. Vaš stomatolog će najbolje procijeniti na koji način da izbjelite zube, ali i dati savjete kako da što duže održite njihovu bjelinu i sjaj. Nepravilan oblik i raspored zuba, pored toga što daju loš izgled vašem osmijehu, nebezbjedni su za zdravlje vilice. Uz pomoć mobilnih i fiksnih proteza ovaj problem se može uspješno riješiti za šest do osamnaest mjeseci. Korišćenjem proteze zubi se postavljaju u pravilan položaj, koji ostaje trajan uz pridržavanje uputstava stomatologa. Danas su razvijeni novi sistemi pomoću kojih se nošenje fiksne proteze svodi na minimalno moguće vrijeme, a rezultati su i više nego zadovoljavajući.

  Implanti istog izgleda kao i vaši zubi
  Nezavisno od toga da li vam fali jedan ili više zuba, ugradnja implanata postala je veoma jednostavna. Pored toga što više nećete morati da krijete osmijeh, ugrađeni implanti će, na mjestu zuba koji nedostaje, pružiti potporu zdravim zubima. Zahvaljujući savremenim metodama, ugradnja implanata postala je jedna od rutinskih intervencija, a implanti nakon intervencije imaju isti izgled i ponašaju se isto kao i prirodni zubi. Materijali od kojih se zubni implanti prave su potpuno bezbjedni i dugotrajni, tako da je njihova ugradnja najbolje rješenje za problem bezubosti. Poznato je da su kod nas stomatološke usluge znatno povoljnije nego, na primjer u Evropi, a stručni kadar, usluge i tehnika su na veoma visokom nivou. Stoga ne treba odugovlačiti i odlagati posjete zubaru, jer zdravlje nema cijenu, a pri tom dobijate i savršen osmijeh. (mondo.rs)

  Kontakt forma

   

  Verifikacija

  Comments are closed.

  Sva prava zadržana, Gondor D.O.O.