NaslovnaProizvodiZašto je sjedenje na Bambachu udobnije i zdravije?

Zašto je sjedenje na Bambachu udobnije i zdravije?

- Advertisement -

U osnovi, Bambach podržava vašu zdjelicu u istom položaju u kojem stojite. To osigurava da vam je kičma u prirodnom “S” obliku kada sjedite, tako da sjedite lako i bez napora uspravno. Rezultat je dramatično smanjenje vjerovatnoće da patite od bolova u leđima, mišića ili bilo kojih problema povezanih s držanjem tijela.

Čim počnete da koristite Bambach, osjetićete pozitivnu razliku. A nakon nekog vremena zapitaćete se zašto ste se ikad osjećali ugodno na svom starom sjedalu. Korisnici naših ergonomskih rješenja za sjedenje izvijestili su o širokom rasponu blagodati, od jednostavnog ublažavanja bolova u leđima do iskustva koje mijenja život.

Sjedenje na Bambachu – prednosti
Sjedenje na bambachu ublažava i sprječava bolove u leđima. Vaša leđa nisu pod stresom pa se bolovi u leđima smanjuju ili se uopšte ne javljaju. Unutrašnji organi nisu pod pritiskom kada sjedite u Bambachu. Nema kompresije pluća i stomaka. Vaša pluća i trbušni organi imaće novi osjećaj i dovoljno prostora za funkcioniranje. Poboljšano disanje i oslobađanje od probavne smetnje uobičajena su poboljšanja koja opisuju kupci.

Bambach prirodno pomaže dobro držanje tijela
Dobro držanje smanjuje probleme s vratom. Možda ste primijetili da ljudi s bolovima u leđima i / ili vratu često ustaju kako bi im bilo lakše. Na Bambach sedlu naše tijelo je u istom položaju kao i kad stoji, tako da se prije svega izbjegava stres (bol) i ublažava ako već postoji.

Bambach vam pomaže u učinkovitijem radu
Kada sjedite na Bambachu, zdjelica je uspravna u neutralnom položaju, tako da su kičma, vrat, glava i rameni pojas, takođe, u optimalnom položaju za maksimalan učinak. To je važno za izvođenje finog ručnog rada koji zahtijeva tačnost i / ili snagu. Naši kupci kažu da na kraju radnog dana imaju manje stresa i umora te tako imaju više energije za slobodno vrijeme i kućne aktivnosti.

Bambach stimulira dobru cirkulaciju krvi
Zabilježeno je poboljšanje stanja varikoznih vena. Vrlo je teško prekrižiti noge na Bambach sedlu, tako da je osigurana cirkulacija krvi i limfe u nogama. Takođe stopala i noge aktivno podupiru vlastitu težinu kroz stopala pomažući povratak tekućine u gornji dio tijela malim, ali stalnim pokretima. Bambach smanjuje mogućnost nastanka problema s kukovima u starosti Iako starimo, zglobovi kukova biće u boljoj formi, smanjujući šanse za probleme s kukovima. To je zato što se vrh bedrene kosti (velika kost iznad našeg koljena) okreće u zglob kuka tako da se stvara prisniji kontakt s kukom nego u normalnom životu.

Dodatne informacije možete dobiti kod distributera “Hager&Werkena“. Broj telefona je +385 98 997 4678, a e-mail: contact@klaudijadent.com

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -