NaslovnaObavještenjaZašto je limun štetan za zube?

Zašto je limun štetan za zube?

- Advertisement -

Čarobno voće, limun.Žene ga koriste za piling lica, uklanjanje mrlja, izbjeljivanje zuba, maske za kosu, čišćenje kupatila i za neizostavno mršavljenje uz mlaku limunadu, na prazan stomak.

Držim se svoje struke i pričam samo o uticaju koji citrusno voće ima na zube. Kiseline iz napitaka dovode do rastvaranja gleđi. Zbog toga se na površini zuba pojavljuju rupe/udubljenja.

Foto: lolamagazin.com

1.Nikako ne koristiti kombinaciju limuna i sode bikarbone za izbjeljivanje zuba. Oštećuje se površina zuba. Nepovratno. Na taj način se uklanjanju uporne mrlje na zubima pa osmijeh prividno izgleda holivudski.

2.Koristiti cjevčicu prilikom ispijanja citrusnih i gaziranih napitaka. Zubi i usna duplja su na taj način minimalno izloženi kiselom voćnom napitku.

3.Izbjegavati ispijanje pića po cio dan. Jer tako je usna duplja konstantno kisela, a to dovodi do izvlačenja minerala iz zuba. Zubi postaju „mekši“, a samim tim i lakša meta bakterijama koje dovode do karijesa.

4.Kod osoba koje stalno piju kisela pića (često se javlja kod sportista koji konzumiraju vitaminska pića za energiju) zubi se skraćuju. Nastaju udubljenja (rupe) usljed dejstva kiseline.

Foto: novosti.rs

5.Oprati zube 30 minuta nakon ispijanja limunade. Čekamo da pljuvačka neutrališe kiselu sredinu. U međuvremenu možeš promućkati ili isprati usta vodom. Na taj način se smanjuj kiselost usne duplje.

Limun je skroz gotivno voće, ali potrebno je biti obazriv prilikom upotrebe. I prirodni lijekovi znaju da djeluju štetno.

Izvor: instagram/dr_zubica

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -