fbpx
NaslovnaZanimljivostiZahtjevi XXI vijeka – novi iPhone ili lijep osmjeh: Birajte zdravlje i...

Zahtjevi XXI vijeka – novi iPhone ili lijep osmjeh: Birajte zdravlje i dobićete ljepotu

- Advertisement -

Savremeni svijet i digitalni razvoj pred civilizaciju su postavili dva zahtjeva koje gotovo svi pokušavaju ispuniti – privlačnost i dostupnost. Ovaj prvi ispunićete odjećom, šminkom, stavom, ali ono što je prvo i osnovno je – lijep i zdrav osmjeh. Što se tiče dostupnosti, pametni telefoni najbolje su rešenje za one koji uvijek žele biti “na raspolaganju”.

Oni koji moraju da biraju između dostupnosti i estetike, nalaze se, reklo bi se, u dilemi XXI vijeka. Evo i male pomoći za njih. Osmjehom ćete sigurno kupiti svakoga i otvoriti sva vrata. Telefon, sa druge strane, nije ključ koji otvara sve brave. Osmjeh i lijepi zubi pokazaće koliko sebe cijenite i koliko držite do sebe, a skupi telefon samo koliko imate novca.

Međutim, ako ste i dalje u dilemi, nudimo vam i malu pomoć u vidu omjera uloženog i dobijenog – dakle, da li je jedan od najprodavanijih telefona prošle godine, iPhone6S vrjedniji od lijepog osmjeha i lijepih i zdravih zuba.

Pomenuti telefon u prodaji se može naći po prosječnoj cijeni od 480 eura, dok je prosječan vijek trajanja jednog takvog telefona pet godina. Sa druge strane za 480 eura možete popraviti 32 zuba – što će reći sve zube koje imate. Ipak, obzirom da niko ne može imati pokvarene sve zube i da je to gotovo nemoguće, evo i nekih kombinacija stomatoloških tretmana koje možete uraditi za 480 eura.

Kako su nakon karijesa parodontalna oboljenja najčešći vid obolijevanja usne duplje, za kombinaciju uklanjanja zubnog kamenca i hiruršku obradu paradoncijuma odvojićete 80 eura. Ukoliko ste zbog parodontoze ipak ostali bez nekoliko zuba valplast, protezu ćete dobiti za još 300 eura, što znači da bi vam i nakon toga ostalo još 100 eura za uljepšavanje osmjeha. U tom slučaju možete dobiti šest kompozitnih plombi uz čišćenje mekih naslaga.

Ako pak nemate problema sa karijesom i parodontozom, već vam treba ortodntski tretman, odnosno aparat, ukoliko odložite kupovinu iPhonea možete dobiti segmetnirani fiksni aparat. Takođe, danas veliki i, na žalost, čest problem predstavljaju uske vilice kod djece koje ne dozvoljavaju stvaranje lijepog i zdravog zubnog niza. Za 480 eura možete dobiti dva aparata za širenje viličnog luka. Ukoliko ste zakasnili pa je za tu terapiju kasno vrlo je vjerovatno da vaši umnjaci neće imati prostora za izlazak iz kosti što je jedan od najbolnijih procesa bolesnih desni, a za 480 eura možete izvaditi sva četiri umnjaka.

Za 480 eura, takođe, možete ugraditi i jedan implant ili dvije zubne navlake. Ukoliko izgubljene zube umjesto implantima želite da nadomjestite na drugi način, a da je most pri tom nemoguće uraditi – možete dobiti parcijalnu skeletiranu protezu.

Osim toga, možete dobiti i tri inleja kao i niz drugih stomatoloških tretmana.

Kao zaključak (i, ako je dozvoljeno, naš savjet) možemo navesti je da je zdravlje ipak na prvom mjestu i sigurno važnije od kupovine iPhonea. Iz prostog razloga što možete riješiti veliki broj problema u usnoj duplji, a samim tim dobiti i ljepši osmjeh – koji će i trajati mnogo, mnogo duže od novog telefona. A uz to će učintii i da se svako jutro sa radošću možete osmjehnuti sebi u ogledalu.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -