NaslovnaSavjetiZa upotrebu filera nema starosnog ograničenja

Za upotrebu filera nema starosnog ograničenja

- Advertisement -

Hijaluron je uveo revoluciju u estetsku medicinu i značajno doprinjeo unaprjeđenju i očuvanju ljepote. On koži daje jedrinu, tonus i glatkoću i zahvaljujući njemu lice izgleda svježe i hidrirano.

Hijaluronska kiselina se prirodno stvara u našem organizmu i najmoćnije vezuje vodu: jedan njen molekul uzima čak 550 molekula vode. Najviše je ima u koži, strukturama oka i omotačima zglobova. Predstavlja potporu kolagenim i ostalim vezivnim vlaknima naših tkiva.

Dr Aleksandra Barović (Foto: privatna arhiva)

Međutim, već u ranim tridesetim koncentracija hijaluronske kiseline i njen kvalitet počinju da opadaju. Kao posljedica toga javljaju se bore, fleke, pjege, koža djeluje opušteno.

Potrebno je da se nahrani i osveži, pružajući joj potrebni hijaluron. Hijaluronski fileri su idealni za sve koji žele da otklone duboke bore sa lica bez operacije.

„Starenje nije stvar sudbine, već stvar izbora je rečenica kojom započinjem svaku diskusiju o starenju. Antiageing medicina je toliko napredovala da do fizičkog perioda starenje nikad i ne mora da dođe, ali ako se sa procedurama krene na vrijeme. Hijaluronski fileri su zajedno sa laserima, najtraženija metoda podmlađivanja u svijetu i kod nas. Hijaluronska kisjelina je glikozaminoglikan, prirodna supstanca,koja se nalazi u vezivnom tkivu, a ima nekoliko funkcija. Hidrira kožu na taj način što jedan molekul hijaluronske kisjeline vezuje za sebe preko 550 molekula vode i na taj način podiže boru, hidrira kožu, zateže, održava tonus i vraća mladalački izgled koži. Kako se obnavlja hijaluron tako se obnavlja i normalna količina vode u tkivu i stimuliše stvaranje nove hijaluronske kisjeline“, istakla je za naš portal dr Aleksandra Barović.

Dr Aleksandra Barović (Foto: privatna arhiva)

Procedura je jednostavna i bezbolna.
„Klijent se anestezira, kako bi procedura uljepšavanja bila prijatna. Traje u zavisnosti od regije koja se radi od 15 do 20 minuta i klijent se slobodno može vratiti svojim dnevnim aktivnostima. Može biti praćena prolaznim crvenilom i iritacijom kože ali se lako može pokriti šminkom. Indikacije za podmlađivanje hijaluronom su: podmlađivanje lica, vrata, dekoltea, konturiranje jagodica, obraza, popunjavanje i konturiranje usana, nazolabijalne bore, pušačke bore, bore smijalice“.

Jedno od najčešćih pitanja je kad početi sa hijaluronskim filerima.

Dr Aleksandra Barović (Foto: privatna arhiva)

„Za upotrebu filera nema starosnog ograničenja. Pravo je vrijeme kad se primijete prvi znaci starenja, prve borice, bez obzira na godine. Dok su bore pliće lakše se i koriguju, nego kad uđu u treći ili četvrti stadijum starenja kad ih je teže i popuniti. Hijaluron je veoma popularan baš zbog njegove jednostavnosti, bezbjednosti i konfora u primjeni. Tretman koji bih izdvojila a ima veliku koncentraciju hijalurona i aminokisjelina je i biorevitalizacija ili biostimlacija kože. To je tretman koji podstiče samopodmlađivanje kože, na taj način što se stimulativne supstance unesu intradermalno u kompletno lice i klijent poslije završene procedure vidi znatno poboljšanje, jedrinu i svježinu kože sa tim da kako vrijeme prolazi lice izgleda sve ljepše i ljepše. Kombinacija hijaluronskih filera i biorevitalizacije je pun pogodak“, zaključila je dr Aleksandra Barović

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -