fbpx
NaslovnaObavještenjaZa 20-tak dana “novo rukovodstvo” SK Crne Gore neracionalno potrošilo 20.000 eura

Za 20-tak dana “novo rukovodstvo” SK Crne Gore neracionalno potrošilo 20.000 eura

- Advertisement -

Doktor Nikola Barović, koji je na vanrednoj Skupštini Stomatološke komore Crne Gore 2. jula ove godine, izabran za v. d. predsjednika, obratio se saopštenjem kolegama, ali i cjelokupnoj crnogorskoj javnosti.

U njemu je upoznao stomatologe sa nelegalnim radnjama “novog rukovodstva”, koje je za 20-tak radnih dana sa računa potrošilo 20.000 eura. Ujedno, osnivačka skupština podružnice SKCG za Podgoricu, Tuzi i Danilovgrad, biće održana u nedelju 28. novembra u hotelu “Ramada”.

Foto: freepik.com

“Poštovane kolege, članovi Stomatološke komore Crne Gore želim da Vas obavijestim o novim sramnim dešavanjima u našoj strukovnoj organizaciji – Komori.Naime, dana 27.10. 2021. godine račun je odblokiran, po nalogu “novog rukovodstva”, izabranog na fantomskoj sjednici skupstine SKCG. U periodu od 27.10. pa do 17.11. 2021.godine, nepunih 20-ak radnih dana sa računa je neracionalno i bespravno potrošeno više od 20.000 eura.

Od kada je smijenjen bivši predsjednik Komore, pa do danas sa računa je nenamjenski potrošeno vise od 46.000 eura, novca svih nas, članova komore! Nažalost, bojim se da će se ova suma samo uvećavati, i račun Komore samo ići u još veći minus, jer su na platnom spisku i daje nepotrebne osobe za rad Komore, zaposlene kao eksterni savjetnici , nešto što ne prepoznaje ni Statut, kao ni Pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta.

Takođe, moram da vas obavijestim, da se delegatima “krnje” skupstine SKCG isplaćuju veoma velike dnevnice, što u ranijem sazivu nije bila praksa, vjerovatno im je to nagrada za klimanje glavom i dizanje ruku, po instrukcijama Mandića i njegove saradnice, Bulajićeve.

stomatološka ordinacija
Foto: freepik.com

Kako nas je obavijestilo Ministarstvo, priprema se reforma stomatološke zdravstevene zaštite, i u komisiji koja priprema reformu opet nema nikoga od nas stomatologa, kolega iz prakse, a Komora se apsolutno ne prepoznaje kao jedan od glavnih partnera.

Naravno, a i kako bi, kad u “novom” izvršnom odboru sjedi, bez imalo ljudskog stida i srama i dalje smijenjeni Goran Mandić i grupa poslušnih anonimusa, samo njemu bliskih i lojalnih. Zbog svega ovoga, a ujedno i zbog toga što smo dobili podršku Ministarstva, želim da obavijestim kolege iz Podgorice, Tuzi i Danilovgrada, da će se 28.11.2021. g. sa početkom u 11 sati u hotelu “RAMADA”, održati sastanak podružnice za ove opštine.

Molim sve kolege, uz poštovanje propisanih epidemioloških mjera, da dođu u što većem broju, da se sastanemo i osnujemo podružnicu, prodiskutujemo i legano izaberemo delegate, koji će biti pravi reprezent volje kolega, i koji će učestvovati u pravno legalnoj i legitimnoj skupštini SKCG.

Na kraju želim da se zahvalim svim kolegama koje su prepoznale ozbiljnost situacije u kojoj smo se našli, i svih ovih dana i mjeseci , dobijamo i dalje podršku od njih. Poštovane kolege, želim da Vas još jednom zamolim da ne uplaćujete Vaše mjesečne članarine Komori, dok u potpunosti ne riješimo sramnu situaciju u kojoj se nalazimo i sve istjeramo na čistac”, stoji na kraju saopštenja dr Nikole Barovića.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -