fbpx
NaslovnaWebinariWebinar prof. dr Miodrag Šćepanović: Monolitne multilejer cirkonija krune u digitalnom protokolu

Webinar prof. dr Miodrag Šćepanović: Monolitne multilejer cirkonija krune u digitalnom protokolu

- Advertisement -

Treći u nizu regionalnih webinara, koje organizuje portal www.stomatologija.me, na program je 29. aprila sa prof. dr Miodragom Šćepanovićem.

Na dvosatnom predavanju iz oblasti protetike, a na temu “Monolitne multilejer cirkonija krune u digitalnom protokolu”, prof. dr Šćepanović će pričati o sljedećem:

- Advertisement -

“Cirkonija je postala dominantan restaurativni materijal u stomatološkoj protetici. Vremenom je evoluirala od materijala za osnovu koja se fasetirala, do monolitne multilejer forme koja ispunjava sve mehaničke i estetske zahteve. Sa početkom primene introralnog skeniranja i digitalnih protokola, cirkonija je doživela ekspanziju. Digitalni protokol podrazumeva tok rada sa vrlo predvidljivim ishodom. Proces počinje intraoralnim skeniranjem postojeceg stanja, izradom dizajna osmeha (smile design) i digitalnim navoštavanjem (digitalni wax-up). Kada se nakon navoštavanja isprintaju modeli, izrađuje se silikonski ključ koji treba da simulira direktno u ustima predloženi dizajn zuba u smile-design-u. Na taj načina nastaje mock-up koji osim komunikacije sa pacijentom služi i kao smernica za preparaciju zuba. Nakon preparacije, silikonski ključ služi za izradu privremenih kruna. Od te tačke privremene krune služe za komunikaciju sa pacijentom i njihovim podešavanjem se postiže konačan željeni oblik buduće restauracije. Privremene krune se skeniraju kao prvi sken u procesu digitalnog otiskivanja, pre skeniranja preparisanih zuba. Na taj način zubni tehničar ima vrlo jednostavan zadatak, da iskoristi postojeći oblik u svom dizajniranju. Sledeća faza je proba prototipa koja treba, a bude neophodan korak u procesu predvidljivog rada. Kada se prototip proba, ukoliko je potrebno izvrše se korekcije, skeniraju se oba zubna luka, zagrižaj i šalju se ponovo u laboratoriju. Eventualne izmene tehničar u softveru detektuje, koriguje u dizajnu i frezovanje cirkonije moža da počne. Predavanje će prikazati kliničke i laboratorijske faze u izradi monolitnih multilejer nadoknada”.

Ovo predavanje je akreditovala Komora doktora stomatologije Republike Srpske sa 1 bodom, kao i Stomatološka komora Makedonije, takođe, sa 1 bodom.

- Advertisement -

Cijena jednog predavanja je 70 eura (bez PDV-a)

Cijena dva predavanje je 136 eura (bez PDV-a)

Napominjemo u pitanju je interaktivno predavanje, u kome će svi prisutni imati priliku da se uključe i direktno se obrate prof. dr Šćepanoviću.

Broj mjesta je ograničen, pa zauzmi svoje mjesto na vrijeme, prijavom na kontakt formu ili jedostavnije na broj +38268851465 (od 08 do 16h) ili putem e-maila: podrska.ms@stomatologija.me

Vidimo se 29. aprila u 18 sati !

Prijava za webinare

 

Verification

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -