NaslovnaEdukacijaWebinar: 3D štampanje ortodontskih modela: To može biti tako lako!

Webinar: 3D štampanje ortodontskih modela: To može biti tako lako!

- Advertisement -

SIMPLEKS sistem 3D filament štampača posebno za proizvodnju modela u ortodontskoj oblasti. Vjerovatno vam je poznata dilema: I pored svih digitalnih mogućnosti, fizički model je često neophodan u svakodnevnoj ortodonciji.

Ali kako efikasno doći od skupa podataka do modela ? To je upravo ono što ćete naučiti na ovom webinaru. Iskusite kako SIMPLEKS 3D sistem štampača sa filamentima obogaćuje svakodnevnu ortodontsku praksu i kako ga možete koristiti da lako zatvorite jaz u digitalnom toku rada. Ukratko: Iskoristite priliku i naučite na webinaru koliko je korisno i u isto vreme lako započeti sa proizvodnjom digitalnih modela. Jednostavno „olakšavanje posla“.

Pridružite se našem webinaru!
Šta treba uzeti u obzir prilikom štampanja modela? Koja su ulaganja neophodna? A koje su prednosti štampanja modela uopšte? Na webinaru ćete dobiti utemeljene odgovore na praktična pitanja. Tada ćete znati kako od skupa podataka lako možete doći do preciznog modela, kako funkcioniše filamentna štampa i zašto je SIMPLEKS 3D sistem filament štampača predodređen za proizvodnju ortodontskih modela.

I sami možete videti koliko je lako i zgodno započeti sa tehnologijom 3D štampanja! Kao stručnjaci za dentalno 3D štampanje, Joanna Deligianni (zubotehničar, menadžment proizvoda, Renfert) i Stephan Hassenpflug (dentalni tehničar, upravljanje proizvodima, Renfert) će pružiti sve relevantne informacije. Nakon ovih 45 minuta, spremni ste za početak izrade digitalnih modela.

Sadržaj webinara
*Procesi unutar digitalnog toka posla
*Štampanje 3D filamenta koristeći sistem SIMPLEKS 3D filament štampača kao primjer
*Materijali za 3D filament štampanje i primjeri primjene iz ortodoncije
*„Plug & Print“ – jednostavan način da počnete sa štampanjem modela
*Rad sa softverom za sječenje na praktičnom primjeru
*Rješavanje problema i otvorena pitanja
Webinar je na program 28. septembra sa početkom u 14 sati. Besplatno se možete registrovati na sljedećem linku.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -