NaslovnaProizvodiVitis® Orthodontic i Interprox® - najjači saveznici u zaštiti oralnog zdravlja kod...

Vitis® Orthodontic i Interprox® – najjači saveznici u zaštiti oralnog zdravlja kod nošenja ortodontskih aparata!

- Advertisement -

Ortodontski tretmani su tretmani koji za cilj imaju popravljanje nepravilno postavljenih zuba olakšavajući pacijentima da lakše žvaću hranu i održavaju adekvatnu oralnu higijenu.

Međutim, ovi tretmani, pogotovu oni uobičajeni koji se tiču proteza, predstavljaju veliki lični izazov, s obzirom na to da otežavaju adekvatno održavanje oralne higijene i mogu negativno uticati na oralno zdravlje.

Naime, ortodontski aparati izazivaju retenciju velike količine biofilma i hrane, te oralna higijena, u periodu nošenja aparata, mora biti temeljnija jer ove stvari mogu imati ozbiljan negativan uticaj na oralno zdravlje ljudi.

Foto: meditas.me

Iz ovog razloga, kao i zbog drugih uzroka kao što su pr. istorija parodontalnih bolesti kod pacijenta ili mehaničke povrede, mogu izazvati brojne probleme, kao što su demineralizacija zubne gleđi, karijes, gingivitis, periodontitis, halitoza, rane i ulceracije.

Stoga, pravilna oralna higijena je ključna za postizanje uspješnog ortodontskog tretmana i uključuje sljedeće korake:
1.Svakodnevno pranje zuba četkicama kako bi se otklonili ostaci hrane sa zuba i ortodontskih aparata.

2.Korišćenje specijalnih proizvoda koji sadrže oralni antiseptik, fluorid i komponente koje štite i brinu o oralnoj mukozi, sprječavajući glavne bolesti i neprijatnosti koje mogu nastati kao posljedica nošenja ortodontskih aparata i pretjeranog stvaranja oralnog biofilma.

Foto: meditas.me

3.Redovno održavanje higijene međuzubnih prostora interdentalnim četkicama, oralnim irigatorom, koncem ili trakom za zube.

4.Ukoliko se radi o mobilnim ortodontskim aparatima, potrebno ih je adekvatno čistiti tabletama namijenjenim čišćenju proteza.

Zahvaljujući španskoj kompaniji „Dentaid“, pionirskoj istraživačkoj kompaniji osnovanoj 1980. godine, osobe koje nose ortodontske aparate mogu pravilno i temeljno održavati kompletnu oralnu higijenu proizvodima iz asortimana linija VITIS® Orthodontic i Interprox®.

VITIS® Orthodontic nudi kompletan asortiman proizvoda specijalno namijenjenih prevenciji i rješavanju propratnih efekata kod nosioca fiksnih aparata.

Foto: meditas.me

VITIS® Orthodontic četkica za pranje zuba. Zahvaljujući filamentima „V“ oblika, ove četkice uklanjaju bakterijski plak koji se gomila oko bravica fiksne proteze, zuba, desni i međuzubnih prostora.

VITIS® Orthodontic pasta za zube i Tečnost za ispiranje usta, specijalno formulisane da spriječe komplikacije u toku ortodontskih tretmana, umanjuju gomilanje biofilma i zapaljenje desni, sprječavaju demineralizaciju gleđi i štite oralnu mukozu.

Dodatno, fluidna tekstura VITIS® Orthodontic paste za zube, olakšava joj pristup svim oralnim prostorima.

Kako bi se upotpunio proces održavanja higijene, pored VITIS® Orthodontic linije, potrebno je koristiti i interdentalne četkice radi adekvatnog čišćenja međuzubnih prostora, za šta je kompanija Dentaid ponudila rješenje svojim širokim asortimanom interdentalnih četkica iz linije Interprox®, čiji su glavni atributi jednostavna i komforna upotreba, kao i sposobnost prodiranja u sve interdentalne prostore.

Foto: meditas.me

Ovome u prilog govori i najnovija generacija Interprox® četkica, koja nema memorijski efekat, što znači da se, jednom savijene četkice, ne vraćaju u originalan položaj automatski, već ostaju u željenom položaju, doprinoseći njihovoj praktičnosti i jednostavnoj upotrebi.

Takođe, žica Interprox® četkica presvučena je poliuretanom, kako bi se povećala zaštita zuba i desni, a njhovi filamenti sadrže dvije boje, pri čemu bijela vlakna služe za detekciju krvarenja, a crna za detekciju plaka.

Više informacija o proizvodu, možetre dobiti u kompaniji “Meditas d.o.o” iz Podgorice. Brojevi telefona je +382 69 024 084, a e-mail: info@meditas.me

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -