NaslovnaObavještenjaVertex proteze – šta su i prednosti u odnosu na akrilatne

Vertex proteze – šta su i prednosti u odnosu na akrilatne

- Advertisement -

Vertex ThermoSens mobilne protetske nadoknade su posljednja generacija fleksibilnih protetskih naknada koje su se pojavile na svjetskom tržištu.

Nastale su kao proizvod Holandskog naučnog instituta, koji je uspješno riješio zadatke holandske firme Vertex, koja je tražila da joj se nađe dostojni nasljednik klasičnih akrilatnih proteza.

Istovremeno, tražila je rješenje da se izbaci iz upotrebe materijali iz protetskih nadoknada, a koji će imati dozvoljeni procenat fleksibilnosti, koliko je to moguće, a da opet ima snagu da izdrži pritisak sile žvakanja i da bude izuzetno otporan.

ThermoSens spada u biokompatibilne materijale. Nikakve tečne hemikalije se ne dodaju ThermoSens materijalima tokom procesa, čak ni tokom završne faze. Ovo je odlična vijest za pacijente koji su alergični na hemikalije ili na akrilat. Takoreći, ThermoSens je proizvod bez monoera i idealan je za pacijente koji ne mogu da se naviknu na proteze napravljene od materijala koji izazivaju alergiju ili druge probleme zbog osjetljivosti.

Praktično, od njega je nemoguće dobiti bilo kakvu alergiju. ThermoSens je po hemijskom sastavu poliamid. Snaga i udobnost ne može da se poredi ni sa jednim drugim materijalom za izradu proteza koji su trenutno na tržištu. Kruto tijelo ovog materijala omogućava vam da napravite izuzetno tanku protezu koja savršeno odgovara i savršeno leži u pacijentovim ustima.

Za razliku od akrilatnih proteza, kada se ispusti ili pogrešno koristi, termoplastična baza ovog materijala će apsorbovati udar koji se neće širiti i time se sprječava pucanje ili odvajanje materijala. ThermoSens je praktično nesalomiv i savršeno odgovara pacijentima. Totalne proteze urađene od ThermoSensa su neuništive. Njihova prednost u odnosu na akrilatne, pored čvrstoće je i njihova minimalna težina.

Izuzetno su lagane i svi pacijenti kojima su rađene totalne ThermoSens proteze, slažu se u jednom, da se mnogo lakše navikavaju na njih nego na akrilatne. Takođe, kažu da su mnogo prijatnije za nošenje i da višestruko manje žuljaju.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -