NaslovnaObavještenjaValplast proteze - šta su i kada se ugrađuju

Valplast proteze – šta su i kada se ugrađuju

- Advertisement -

U stomatologiji postoje mnoge mogućnosti za zamjenu nedostajućih zuba, zubni implantati, fiksni mostovi, uklonjive parcijalne proteze i pune proteze. Mnogi pacijenti biraju uklonjive parcijalne proteze zbog faktora koji se kreću od troškova do fiziologije.

Uklonjive parcijalne proteze postale su veoma popularne prije više decenija, kada su legure hrom kobalta i akrilni polimeri prvi put postali dostupni stomatološkoj industriji. Valplast je jedan od najuglednijih kozmetičkih, udobnih i pristupačnih metoda zamjene zuba danas.

Od 1953. godine, milioni ljudi su otkrili izuzetne prednosti koje Valplast može da donese njihovom izgledu i samopouzdanju, pružajući im nešto čime se zaista mogu osmjehnuti.

Valplast proteze se ugrađuju ukoliko pacijent ima veoma malo svojih zuba ili kao privremeno rješenje kada se planira rad na implantima. One pružaju bolji estetski ugođaj od klasičnih, parcijalnih proteza, savitljive su i nemaju žičane elemente.

Stoga je nošenje valplast proteze mnogo ugodnije i komfornije od nekih drugih vrsta proteza, a zubni niz na protezi izgleda prirodno i privlačno. Valplast proteza za zube je veoma slična akrilatnim protezama, ali je ovo još savremenije rješenje i ima čitav niz prednosti u odnosu na akrilatne proteze.

Prednosti valplast proteze su brojne. Materijal od kojeg se prave valplast proteze je fleksibilan i djelimično savitljiv, a izuzetno čvrst, te je gotovo otporan na lom.

Valplast proteze su bez žičanih elemenata, tanje su i prijatnije za nošenje. Pored toga što se pacijenti lakše navikavaju na njih, njihova estetska funkcija je vrlo primjetna.

Uz to, valplast proteze omogućavaju mnogo lakše i pristupačnije održavanje oralne higijene. Valplast zubne proteze poznate su i kao silikonske proteze za zube. Čine ih specijalna najlonska vlakna, koja im i daju osobinu elastičnosti.

Kukice kojima je silikonska proteza za zube povezana sa ostalim zubima, izrađene su od istog materijala, te ostaju potpuno neprimjetne. Valplast, koji se koristi za izradu ovih proteza, je termoplastični najlon koji se savija na temperaturi usne duplje.

Upravo zbog ovih osobina valplasta ovo su fleksibilne proteze. Takođe, je važno što se valplast izuzetno dobro podnosi u ustima i ne dovodi ni do kakvih neželjenih reakcija. Materijal je izuzetno elastičan, te su prilično savitljive, a pritom nelomljive.

Izrada valplast proteze je dobra odluka ukoliko pacijentu nedostaje više zuba u jednoj vilici, a postoje razlozi da se ne uradi zubni most ili ugradi implantat. Valplast zubne proteze pokazale su dobre rezultate i kod pacijenata sa neparalelnim, nakrivljenim zubima ili neravnim grebenima.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -