fbpx
NaslovnaObavještenjaUspješna organizovana Zygoma-pterygo edukaciona nedelja

Uspješna organizovana Zygoma-pterygo edukaciona nedelja

- Advertisement -

U organizaciji stomatološke ordinacije “Mićunović medical”, više nego uspješno održana je Zygoma-pterygo edukaciona nedelja.

Bila je to sedmica vrhunske implantne hirurgije, sa posebnim akcentom na najteže slučajeve i njihovo rješavanje zigomatičnim i pterigoidnim implantima.

Zygoma implantati se razlikuju od klasičnih zubnih implantata po tome što se učvršćuju na zigomatičnu kost, a ne na maksilu. Mogu se koristiti kada je kvalitet ili količina maksilarne kosti neadekvatna za postavljanje redovnih zubnih implantata.

Umetanje pterygoid implantata je alternativa za izbjegavanje podizanja sinusa ili drugih procedura za liječenje zadnje maksile. Pterygoid implantat se posebno koristi kod parcijalne bezubosti kako bi se izbjegli distalni nosači. Imaju visoku stopu uspjeha, sličan nivo gubitka koštane mase kao kod konvencionalnih implantata, minimalne komplikacije i dobro prihvatanje pacijenata

Glavnu riječ imao je dr Miljan Mićunović, oralni hirurg.

Učesnici nisu krili zadovoljstvo onim što su vidjeli i naučili, kao i organizatori na velikom odzivu i sjajnom druženju!

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -