NaslovnaIntervjuUdruženje dječjih i preventivnih stomatologa nema nikakve veze sa najavljenim povratkom ordinacija...

Udruženje dječjih i preventivnih stomatologa nema nikakve veze sa najavljenim povratkom ordinacija u škole

- Advertisement -

Dr Jelena Borovinić Bojović, Ministarka zdravlja Crne Gore, najavila je juče povratak stomatoloških ambulanti u škole od septembra sa početkom nove školske godine.

Izabrano je 59 škola u kojima će biti smještene ordinacije, a to je izazvalo dosta bure među stomatolozima u Crnoj Gori.

Foto: freepik.com

Udruženje dječije i preventivne stomatologije Crne Gore, i pored obećanja, nije bilo uključeno u radno tijelo za reformu, nije konsultovano i nema nikakvog udjela u odluci.

Kao i kod posljednje reforme, koja je bila 2008. godine, dječiji i preventivni stomatolozi su zaobiđeni, što je izazvalo, sa pravom, revolt.

„U avgustu prošle godine dobili smo obećanje da ćemo biti uključeni u radno tijelo, odnosno da će nas Ministarka pozvati. Potom smo u decembru, nakon sastanka koje smo imali u Udruženja dječije i preventivne stomatologije, uputili dopis da se udruženje uključi u reformu. Niko nas nije zvao, konsultovao i mi nemamo nikakve veze sa najavljenim povratkom stomatologa u škole“, istakla je za naš portal dr Danijela Subotić, predsjednica Udruženja dječije i preventivne stomatologije Crne Gore.

Foto: freepik.com

Udruženje neće više preduzimati nikakve korake po ovom pitanju.
„Nema potrebe. Ja sam jednom bila na sastanku u Ministarstvu zdravlja, potom smo u decembru poslali meil i nismo dobili odgovor. Oni su konsultovali udruženje „Roditelji“ vezano za reformu. Poštujem sve što radi to udruženje, ali oko reforme je trebalo da se konsultuje struka. Ovo je reforma vezana za dječiju i preventivnu stomatologiju, a mi već 13 godina nemamo nikakve podatke o oralnom zdravlju, nema sistematskih stomatoloških pregleda. Za svaki projekat mora da se zna sa koje polazne tačke se kreće, mora da se napravi situaciona analiza…“, zaključila je dr Subotić.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -