fbpx
NaslovnaEdukacijaU Podgorici održana predavanja o adhezivnim metodama restauracije i parodontološkim komplikacijama nakon...

U Podgorici održana predavanja o adhezivnim metodama restauracije i parodontološkim komplikacijama nakon njihovog izvođenja

- Advertisement -

RSV Farmacija Grupa i GC Europe u subotu 18. marta organizovali su seriju predavanja “Nadoknada zubnih tkiva”. Seminar je održan u podgoričkom hotelu Hilton, a predavači su bili prim. dr Slobodan Anđelković i doc. dr Ana Pucar.

Puna sala tokom predavanja

Istaknuta imena stručnjaka iz svijeta dentala, dr Anđelković i dr Pucar očigledno su izazvala veliko interesovanje crnogorskih ljekara pa je seminar održan pred punom kongesnom salom hotela Hilton.

Dr Anđelković, koji ima višedecenijsko iskustvo u radu sa adhezivnim tehnikama u oblasti restaurativne stomatolgoije polaznicima seminara govorio je, između ostalog, o izradi mostova u jednoj posjeti, kao i direktnim kompozitnim restauracijama u zoni osmjeha. Dr Anđelković prisutne je upoznao i sa izborom adhezivnih metoda i individualizovanih nadogradnji i izradom krunica.

Sa predavanja doc. dr Ane Pucar

Ove teme bile su posebno inspiratvine za dr Pucar, vanrednog profesora na Institutu za parodontologiju i oralnu medicinu Stomatološkog fakulteta u Beogradu koja je predstavila probleme koji mogu nastati nakon zahvata ugradnje krunica. Ovo je, kako je kazala dr Pucar, naročito važno u pogledu odnosa paradoncijuma sa krunicom, a posebni osvrt bio je stavljen na probleme koje može napraviti zaostali cement nakon ugrdanje krunica. Dr Pucar je polaznicima kursa dala i smjernice kako postići što bolji rezultat uz minimalne mogućnosti za nastanak komplikacija nakon zahvata.

Predavanjima je predhodio i kurs o izradi adhezivnog mosta u jednoj posjeti kojim je dan ranije rukovodio dr Anđelković. Tokom kursa, desetak ljekara je pratilo demonstraciju kliničke vještine dr Anđelkovića u izradi adhezivnog mosta, rješenju velikih destrukcija na zubima u bočnoj regiji i stabilizaciji klimavih zuba. Uz sugestije i nesebičnu pomoć iskusnog praktičara, stomaolozi koji su učestvovali u radionici, nadoknadili su nedostatak jednog zuba, a zatim riješili i značajne destrukcije na bočnim zubima bulk fill (jednokomadnom) tehnikom.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -