U Podgorici održan individualni trening oralne profilakse (iTOP) za stomatologe

  Drugi iTOP Intro seminar u Crnoj Gori održan je u subotu, u hotelu Podgorica pod vođstvom sertifikovanog, internacionalnog iTop Top Level predavača Dr Nataše Martić,  spec. parodontologije i oralne medicne.

  Kurs je organizovala crnogorska kompanija Nall Internacional, koja zastupa čuveni švajcarski brend za održavanje oralne higijene “Curaprox”.

  iTop Intro seminar predstavlja revolucionarni pristup individualnoj profilaksi, upotpunjenom saznanjima o pravilnom korišćenju sredstava za oralnu higijenu te intenzivnim praktičnim radom u malim radionicama po principu rada “touch to teach”.

  Tvorac ovog pravca u oralnoj higijeni je prof. dr Jiri Sedelmajer, profesor oralne higijene na Stomatološkom fakultetu Univerziteta u Hamburgu. Ovaj nivo predstavlja osnovni trening za sve doktore i studente stomatologije koji su uvjereni da se budućnost stomatologije temelji na profilaksi.

  Seminar se sastojao od dva teorijska predavanja koja su se odnosila na čišćenje interdentalnih prostora i tehnici pranja zuba. Nakon svakog predavanja organizovan je praktični dio, gdje su po principu “touch to teach” iTop instruktori edukovali svoje kolege o tehnikama održavanja oralne higijene zuba.

  Tim instruktora čine: doc. dr Mirjana Đuričković, dr Žana Popović, dr Vera Milović, dr Nikola Tadić i Dašić Jovan.

  Po završetku iTop-a, brend menadžerka “Curaproxa”, Jovana Radović, zahvalila se prisutnima, sa nadom da će stečena znanja primijeniti u svom daljem radu.

  Autor: Jovan Dašić

  ,

  Kontakt forma

   

  Verifikacija

  Comments are closed.

  Sva prava zadržana, Gondor D.O.O.