NaslovnaObavještenjaTurska donirala RTG kabinet Stomatološkoj poliklinici u Podgorici

Turska donirala RTG kabinet Stomatološkoj poliklinici u Podgorici

- Advertisement -

PODGORICA – Stomatološki fakultet u Podgorici ubuduće će u okviru Stomatološke poliklinike imati savremeni digitalni RTG kabinet zahvaljujući donaciji Republike Turske, saopšteno je našem portalu. 

ortopanTurska Agencija za saradnju i koordinaciju (TIKA) i Dental Grupa Montenegro potpisali su ove sedmice u Podgorici, ugovor o donaciji – opremanje digitalnog RTG kabineta na Stomatološkoj poliklinici.

– U okviru donacije će biti isporučen Digitalni Vatech PAX-I SC Ortopan sa Telerentgenom, a postojeći intraoralni RTG aparat će se do-digitalizovati sa senzorom Vatech EZ – kažu u kompaniji Dental Grupa Montenegro.

Crnogorski distributer stomatološke opreme kaže da je značaj ove donacije još veći ako se zna da Stomatološki fakultet u Podgorici prvi put od svog osnivanja dobija Ortopan, kao i RTG senzor i prateću opremu.

– Izuzetno smo ponosni sto smo postali dio tako važnog projekta i što smo prepoznati kao siguran i stručan partner. Sa naše strane, zahvaljumemo se partnerima sa kojima smo zajedno iznijeli ovaj projekat. Dekanu, nastavnom osoblju i svim sadašnjim i budućim studentima Stomatološkog fakulteta, želimo da se fakultet i dalje razvija i primjenjuje najnovije tehnologije u oblasti rada i obrazovanja – poručila je kompanija Dental Grupa Montenegro.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -