NaslovnaObavještenjaTržištu uređaja za 3D štampanje slijedi vrtoglavi rast

Tržištu uređaja za 3D štampanje slijedi vrtoglavi rast

- Advertisement -

Tržište uređaja za 3D štampanje u stomatologiji doživjeće do 2023. godine rast sa godišnjom stopom većom od 20 odsto, piše Global News.

Ovo je, kako se navodi, prouzrokovano značajnim prednostima koje ova tehnologija nudi tržištu. Takođe, vidna je i saradnja distributerskih kompanija sa institucijama koje se bave istraživanjem novih tehnologija kako bi poboljšali ponudu i proširili svoje distributivne mreže.

Isplativost i povećana produktivnost stomatoloških uređaja sa 3D štampom

3D štampanje nudi prednosti u odnosu na tradicionalne proizvodne procese u smislu troškovne efikasnosti, produktivnosti i mogućnosti. 3D štampanje podrazumijeva aditivnu tehniku proizvodnje gdje se materijali nanose u slojevima, što omogućava da se izrađuju objekti sa složenom geometrijom slobodne forme i hibridnim strukturama, a izrada se vrši precizno i kontrolno.

Prijetnja falsifikovanjem proizvoda

Krivotvorenje ili proizvodnja nestandardnih stomatoloških uređaja i pitanja kršenja autorskih prava glavni su nedostaci 3D štampanja.

Konkurentan pejzaž

Čini se da je tržište fragmentirano i uz prisustvo nekoliko kompanija, uključujući Roland DG i Stratasys, konkurentno okruženje je prilično intenzivno. Faktori kao što su strateška saradnja i troškovna efikasnost i povećana produktivnost stomatoloških uređaja sa 3D štampom, pružiće značajne mogućnosti za razvoj proizvoda za 3D štampače.

Glavni igrači

3D Systems, DVS, EnvisionTEC, GENERAL ELECTRIC, Roland DG i Stratasis su neke od glavnih kompanija koje su obuhvaćene ovim izveštajem.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -