fbpx
NaslovnaZanimljivostiTri poslednje inovacije u svijetu zubnih implantata

Tri poslednje inovacije u svijetu zubnih implantata

- Advertisement -

Prema stručnjacima, prvi zubni implantat datira iz 2000. godine prije nove ere! U to vrijeme, materijali poput bakarnih klinova, školjki, pa čak i zubi životinja korišćeni su za zamjenu nedostajućih zuba.

S obzirom na nedostatak anestetika i primitivnih alata, postupak je vjerovatno bio bolan i sa niskom stopom uspjeha. Na sreću, današnji pacijenti mogu da se odluče za mnogo sigurniju i prirodniju alternativu.

Zapravo, poboljšanja u stomatologiji i tehnologiji zubnih implantata eksponencijalno su se razvila posljednjih godina, a 2020. nije izuzetak! Čitajte dalje o tri najnovije inovacije!

Digitalno planiranje i odabir implantata

Svake godine ugradi se ogromnih 500.000 zubnih implantata. Kako bi bio siguran da će postupak biti uspješan, vaš stomatolog će sprovesti temeljan pregled kako bi vas kvalifikovao kao dobrog kandidata. Odatle će mapirati položaj i dubinu implantata kako bi osigurao najveću vjerovatnoću uspjeha.

Godinama ranije ovaj proces je bio izuzetno komplikovan. Međutim, zahvaljujući inovacijama u tehnologiji, stomatolozi mogu koristiti CBCT tehnologiju i digitalne otiske kako bi postupak učinili mnogo lakšim.

Kompjuterski navođena hirurgija

Kada plan bude uspostavljen, vaš stomatolog može koristiti najsavremeniju tehnologiju kako bi se osiguralo da će implantat biti postavljen na pravo mjesto. Korišćenjem računarski vođenog programa, stomatološki tim može unaprijed da zacrta čitav postupak oralne hirurgije, što ograničava broj iznenađenja ili problema koji se usput pojavljuju. Ovo ne samo da dovodi do preciznije operacije, već, takođe, koristi pacijentu obezbeđujući preciznije rezultate liječenja.

Antibakterijski premaz

Jedna od prednosti dentalnih implantata koje pacijenti vole je to što su otporni na mrlje i truljenje. Međutim, novi napredak u stomatologiji uskoro će podići ovu već popularnu opciju restorativnog liječenja na viši nivo.

Nanošenjem antibakterijskog premaza, pacijenti mogu zaobići dosadna ograničenja u hrani koja su bila neophodna za prethodne zubne implantate. Osim toga, ovaj dodatni zaštitni sloj može eksponencijalno povećati njihov vijek trajanja!

Danas su zubni implantati nadaleko poznati po svom prirodnom izgledu, impresivnoj izdržljivosti i svojstvima otpornim na karijes. Međutim, zahvaljujući gore navedenim inovacijama, doživotna garancija i stopostotna uspješnost mogu se jednog dana dodati na tu listu!

Izvor: cdldentistry.com
Autor: Dr. Christine D. Laster 

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -