NaslovnaSavjetiTri najbolja treninga za stomatologe i zubne higijeničare

Tri najbolja treninga za stomatologe i zubne higijeničare

- Advertisement -

Svi znamo za bolove i stres sa kojim se stomatolozi susreću tokom rada. Stomatološki profesionalci se suočavaju sa rizikom da budu podložniji muskuloskeletalnim poremećajima. Srećom, postoji nekoliko opcija za sprječavanje ili ublažavanje nelagodnosti vezane za rad. Postoje razne fizičke aktivnosti koje stomatolozi i zubni higijeničari mogu da uradi da bi bili proaktivni u odnosu na bolove vezane za rad. Predstavljamo vam tri fitnes rutine.

Joga
Joga je neophodna jer omogućava opuštanje i uma i tijela. Uloge stomatologa i zubnog higijeničara zahtijevaju mentalnu i fizičku energiju. Joga može pružiti mnoge fizičke zdravstvene koristi kroz tehnike relaksacije. Ove koristi mogu značajno da smanje hronični bol, kao što su bol u donjem dijelu leđa, artritis, glavobolja i sindrom karpalnog tunela (karpalni tunel čine osam sitnih koščica ručnog zgloba sa donje strane, a gornju stranu zatvara čvrsto vezivno tkivo). Dostupne su različite vrste joga časova, od početnika do srednjih. Ovo dozvoljava svakome da učestvuje. Postoji mnogo različitih opcija za jogu. To se može uraditi u kući ili u sali. Postoje i opcije za jogu na otvorenom, koje pružaju još više pogodnosti za zdravlje. Postoje i brojne aplikacije za jogu. Preuzmite aplikaciju kao što je Daili Ioga, a zatim možete vježbati kod kuće, za vrijeme ručka ili između pacijenata.

Barre
Barreovi časovi su fitnes treninzi inspirisani baletom, koji naglašavaju ukupnu kondiciju vašeg tijela. Ove časovi će ciljati mišiće jezgre. Obično se časovi barrea fokusira na vježbe koje jačaju vaše mišićno jezgro, ruke, gluteuse, leđa i noge. Barre se preporučuje, jer imate mogućnost sagorevanja kalorija dok gradite snagu i poboljšavate ravnotežu. Barre će poboljšati vaše držanje i ojačati mišiće, čime ćete poboljšati ergonomiju na poslu! Barre časovi postaju veoma popularne i nude nivoe od početnika do stručnjaka, u zavisnosti od nivoa vaše udobnosti.

Spin
Posljednje, ali ne i najmanje važno, dođite do časova spinaa! Biciklizam u zatvorenom prostoru koristi vašem zdravlju. Časovi spina su visokog intenziteta na stacionarnom biciklu sa promjenljivim pozicioniranjem, otpornošću i brzinom. Bicikliranje u zatvorenom prostoru povećava definiciju mišića u nogama i mišićima ukupno. Jačanje vašeg mišičnog jezgra je neophodno i poboljšava sposobnost da držite svoje tijelo uspravno. Bicikliranje u zatvorenom prostoru smatra se slabijim treningom, i nema prevelikog rizika od povreda. Bicikl je nepokretan, tako da vježba ne može da potrese kuk ili da izvrši pritisak na zglobove koljena ili skočnog zgloba. Različiti položaji podržavaju leđa, a pozicija u prednjem dijelu obezbeđuje jačanje mišića duž kičme. Čak i ova vrsta fitnesa može se obaviti u udobnosti vašeg doma. Grupna postavka spin časova je izuzetno motivaciona. Omogućava pojedincima da postignu visok nivo kondicije.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -