Tehno Dental organizovao još jedan edukativni seminar: Dr Goran Tošić neprikosnoveni majstor endodoncije

  Distruibuterska kompanija Tehno Dental u saradnji sa Dentsply Sirona ovog vikenda organizovao je vrhunski dvodnevni seminar “Mašinska obrada kanala – Protaper Next i kako nikada ne slomiti instrument u kanalu”. Predavač je bio dr Goran Tošić, najpoznatiji ednonotista regiona i šire.

  Kao što smo i navikli od Tehno Dentala, i ovaj događaj bi organizovan “za desetku”, što je, ako uzmemo u obzir tu tradiciju organizovanja dentalnih okupljanja ove kompnije, sigurno bio jedan od inicijalnih razloga za posjećenost koja je premašila čak i njihova očerkivanja. Sa druge strane, predavanja dr Toišića su, blago rečeno, maestralna – pa je ta komnbinacija iskutsva i praktične i teorijsko-retoričke maestralnosti dovela do toga da je jedan broj ljekara koji su zainteresovani morao biti zamoljen da sačćeka neko od narednih predavanja.

  Međutim, kako bi se nadoknadilo ono što je time moglo biti izgubljeno, a to je “obogaćivanje” crnogorskih ljekara novim znanjima i vještinama, u Tehno Dentalu su saopštili da je za sledeći vikend spremno još jedno druženje sa dr Tošićem.

  Predavanje

  Već na samom početku, dok su još trajale pripreme za početak predavanja, atmosfera je nagovještavala tok događaja koji je uslijedio – predavanje koje je bilo mnogo više od pukog prenošenja znanja. Dr Tošič je tokom predavanja u digresijama nesebično odgovarao na sva pitanja i dijelio savjete i trikove, pa su svi oni koji su željeli da nauče nešto više o mašinskoj obradi kanala bili u prilici da sve saznaju iz prve ruke.

  Sadržaj predavanja je pratio logiku redosleda operacija tokom endodontdskog tretmana pa su stomatolozi na samom početku i nakon uvodne riječi imali priliku da se upoznaju sa principima i različitostima mašinske instrumentacije, nakon čega se govorilo o razlikama i sličnostima endodontskih instrumenata i rotirajućih sistema.

  Kada su se stekli uslovi, počelo se i sa detaljnijom obradom teme upotrebe ProTaper sistema, a na kraju je bilo omogućen i rad na plastičnim blokovima, kao i trening na ekstrahovanim zubima.

  Utisci

  Kao što je već i rečeno nekoliko puta, predavanje je zaista opravdalo očekivanja svih polaznika i premašilo očekivanja organizatora.

  – S obzirom na to da je dr Goran Tošić poznati internacionalni struičnjak i predavač, očekivali smo veliko interesovanje, ali ovaj događaj pokazao je da se dobar glas daleko čuje. Interesovanje je toliko veliko da smo organizovali još jedno predavanja za naredni vikend, a u prilog tome govori i činjenica da smo zbog ograničenog broja mjesta jedan broj ljekara, na žalost, morali da zamolimo da sačekaju sledeću priliku – kazao je za naš portal dr Ivan Marković, stručni saradnik u Tehno Dentalu.

  Ovaj seminar bio je akreditovan, a Stomatološka Komora Crne Gore bodovala je prisustvo na njemu sa 25 poena.

  , , , , , ,

  Kontakt forma

   

  Verifikacija

  Comments are closed.

  Sva prava zadržana, Gondor D.O.O.