NaslovnaObavještenjaSvjetski dan jabuke obilježen prvi put u Crnoj Gori

Svjetski dan jabuke obilježen prvi put u Crnoj Gori

- Advertisement -

PODGORICA – Svjetski dan jabuke obilježen je prvi put u Crnoj Gori u utorak u The Capital plazi. Cilj manifestacije je promocija zdravih stilova života, a događaj su organizovali The Capital Plaza i izdavačka kuća „Obodsko slovo“ u saradnji sa Bonella green bazar, Benex fitness, Curaprox Crna Gora i web portalom stomatologija.me

Djeci je jabuka predstavljena kao simbol fizičke, kulturne, genetske raznolikosti koju je neophodno očuvati. Takođe, na ovoj manifestaciji menadžer portala stomatologija.me, Dašić Jovan, održao je interaktivno predavanje za djecu i roditelje „Uticaj jabuke na zube i održavanje oralne higijene kod djece“.

Tijana Almaši, menadžerka izdavačke kuće „Obodsko slovo“, govorila je o istorijatu svjetskog dana jabuke i značaju obilježavanja ovog dana u Crnoj Gori.

Nakon uvoda i predavanja, Dašić i Almaši su pripremili kviz znanja u kojem su učestvovali odabrana djeca iz podgoričkih škola: „Maksim Gorki“ i „Radojica Perović“ dok su ih bodrili drugari iz škola, njihovi roditelji i nastavnici. Takođe na manifestaciji su bila prisutna djeca iz centra „Urban Kids“ sa vaspitačicama, koja su takođe dala podršku takmičarima kviza.

Nakon kviza, uslijedile su igre bez granica, u kojima su mališani skakutali u džaku i cijedili voće za što je bila zadužena Bonella green bazar, a potom su plesali sa jabukom. Najmlađoj publici su takođe instruktori iz renomiranog „Benex fitness“ centra pokazali i naučili ih prvim koracmima zumbe.

Na kraju programa, učesnicima kviza su simbolično uručene nagrade za koje su se pobrinuli Curaprox Crna Gora (PR Jovana Radović) i Obodsko slovo (PR Tijana Almaši). Svi učesnici su na poklon od Curaproxa dobili: četikice i paste za zube, interdentalne četkice, vodice za hemijsku kontrolu plaka i edukativni materijal o značaju oralne higijene. Obodsko slovo se pobrinulo da učesnici dobiju lektire za tekuću školsku godinu, kao i pojedine udžbenike.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -