NaslovnaObavještenjaSvaki četvrti stanovnik je voljan da podijeli svoju četkicu sa drugima

Svaki četvrti stanovnik je voljan da podijeli svoju četkicu sa drugima

- Advertisement -

Uprkos tome što je to loše za njihovo zdravlje, svaki četvrti stanovnik planete je voljan da podijeli svoju četkicu za zube sa drugima, prema nalazima nove studije. Istraživanje je pokazalo da više od četvrtine populacije priznaje da bi svoju četkicu za zube dijelili sa članom porodice, prijateljem, partnerom, komšijom ili slavnom ličnosti.

Anketa pokazuje da muškarci značajno češće dozvoljavaju nekom drugom da posudi četkicu za zube (32%) nego žene (20%). Mlađe odrasle osobe, takođe, su skoro dvostruko spremnije da podijele svoju četkicu za zube (55%) u poređenju sa njihovim roditeljima (30%), a oko četiri puta više otvorene za to od svojih baka i deda (13%). Najčešća osoba sa kojom se želi podijeliti četkicom za zube je njihov partner.

Istraživanje otkriva da bi jedne od sedam osoba (15%) dijelila četkicu za zube sa voljenom osobom. Članovi porodice (8%), prijatelj (5%) i komšije (4%) su, takođe, popularni odgovori u anketi. Drugi nalazi pokazuju da što ste mlađi, otvoreniji ste da podijelite četkicu sa strancem. Više od 20% osoba između 25 i 35 godina priznaje da bi svoju četkicu za zube podijeliti sa slavnom osobom.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -