fbpx
NaslovnaIntervjuSuština je da u ovim godinama koje imamo, izgledamo što je ljepše...

Suština je da u ovim godinama koje imamo, izgledamo što je ljepše moguće, da budemo najbolja verzija sebe

- Advertisement -

Mezoterapija je savremena, anti-age, nehirurška metoda. Podrazumijeva ubrizgavanje određenih sastojaka neophodnih za zdravlje kože u njen centralni dio tzv. ezoderm, po kome je metoda i dobila ime. Sastojci koji se ubrizgavaju su vitaminski kokteli odnosno komibinacija minerala, antioksidanasa i ostalih aktivnih supstanci.

„Mezoterapija je jedna od starih metoda, ali se implementirala u savremeni koncept estetske medicine. To je ubrizgavanje koktela koji imaju tačno određenu koncentraciju što amino kiselina, hijaluronske kiseline, vitamina u mezoderm, srednji dio kože. Sam naziv mezoterapija govori nam šta to znači. Mezo, mezoterm, terapeutski djelujemo. Ono što je ne samo ono što je na kožu, kada je u pitanju krema, to djeluje na epiderm. Mi ovako mikro ubodima sa iglicom od 30 gedža, možemo da vršimo terapiju na srednji dio kože. To je metoda koja datira još od 1952. godine, kada je jedna francuski ljekar počeo da je radi i od tada je u Francuskoj uvrštena u red tih tretmana koji idu na Fond njihovog zdravstvenog osiguranja i dosta je primjenljiv. Vi mezoterapijom možete da tretirate čitavu svoju kožu, znači od kapilicijuma do pete i dosta je rasprostranjena i predstavlja bazu, osnovu estetske medicine. Znači, prvo kreće od mezoterapije, a onda ide nadgradnja“, objasnila je za naš portal dr Vanja Vidaković.

Posljednjih godina je to izuzetno popularno, zbog čega?
„Popularno je zato što su u pitanju novi trendovi, živimo u 21 vijeku, gdje se produžio životni vijek, ali se gdje nameće jedan novi trend da žena treba da izgleda lijepo. Da treba u 50-tim da izgleda kao da ima 20, 30 godina. Medijski je taj „teror“ dosta prisutan, tih holivudskih diva, tih žena koje su uspješne, koje u 60-tim izgledaju kao da imaju 30 godina. Prosto nam se to nameće, ali ja nisam za taj koncept da ga pratimo stoprocentno. Ja sam za to da izgledamo lijepo i u svojim 40-tim, 50-tim, 60-tim, znači ako ja ima 44 godine, ne moram da izgledam kao da imam 24, ali da izgledam lijepo sa svoje 44. To je opšte i koncept kuće Pluryal, koja radi filere i mezokoktele, koji su zaista dobri i sa njima imamo dosta dobre rezultate, od kako su se pojavili na našem tržištu u Srbiji, a oni imaju milione prodatih tretmana po Evropi i cijelom svijetu. Suština je da u ovim godinama koje imamo, izgledamo što je ljepše moguće, da budemo najbolja verzija sebe“.

Iz vašeg iskustva na koji dio tijela žene žele da primjene mezoterapiju?
„Na lice, ali mezoterapija je uspješna i za druge dijelove tijela. Recimo za lipolizu, za razgradnju masnih naslaga na stomaku, tom ima i terapeutski značaj, jer znamo da salo na stomaku dovodi do raznih oboljenja. Tako da bilo šta možete da tretirate mezoterapijom – poglavinu, za bolji rast kose, lice, šake, stomak, unutrašnju stranu butina, podlaktice“.

Da li se i muškarci interesuju za tretmane?
„Podjednako je interesovanje, ali dosta stidljivo i sve zavisi od regiona. U Crnoj Gori m,uškarci stdljivije prilaze ovim tretmanima, dok u Srbiji posebno u većim gradovima, dosta su zastupljeni među muškim svijetom. U inostranstvu toga nema, podjednako tretmanima prilaze i žene i muškarci. Njeguju svoje tijelo, svoju kožu, svoje lice, vode računa o sebi”, zaključila je dr Vidaković.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -