NaslovnaObavještenjaStudenti stomatologije u misiji edukacije o važnosti oralnog zdravlja

Studenti stomatologije u misiji edukacije o važnosti oralnog zdravlja

- Advertisement -

Svjetska stomatološka federacija (FDI) je 20. mart proglasila za dan oralnog zadravlja. Svake godine se, tog dana, širom svijeta održavaju predavanja, druženja sa građanima, kako bi im se ukazalo na važnost oralnog zdravlja. Crna Gora već godinama prati taj program, pa će na dva mjesta u Podgorici, ispred Tehničkih fakulteta (11 do 13 sati) i u Delti (18 do 20) biti postavljeni štandovi i svi zainteresovani moći da se edukuju o oralnom zdravlju od strane studenata stomatologije i profesora.

U saradnji sa sponzorima, djeliće se četkice za zube, paste i sredstva za oralnu higijenu. Inače, studenti okupljeni u organizaciju MoDSA (Crnogorski komitet za međunarodnu saradnju studenata stomatologije) čitav mart su posvetili oralnog higijeni.
– Održali su niz edukativne časove u podgoričkim osnovnim i srednjim školama sa ciljem da se poveća svjest o važnosti oralnog zdravlja. Studenti za sve ovo što rade imaju maksimalnu podršku svojim profesora, kao i dekana – kazala je za naš portal doktor Mirjana Đuričković, profesor na stomatološkom fakultetu, koja je aktivno uključena u aktivnosti sudenata povomom 20. marta.

Nisu završene sve aktivnosti sudenata. U subotu će od 11.30 do 14 sati u Avanturističkom parku na Gorici, edukovati sve prisutne o oralnom zdravlju.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -