NaslovnaObavještenjaStudenti dentalne medicine otvorili vrata klinike u Mostaru

Studenti dentalne medicine otvorili vrata klinike u Mostaru

- Advertisement -

Studenti prve generacije dentalne medicine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru od ove godine imaju mogućnost da rade u vrhunski opremljenim ordinacijama koje se nalaze u sklopu Dentalne klinike. Cilj je obrazovanje budućih stomatologa orijentisanih više prema praksi kako bi u budućnosti bolje usavršili znanja i vještine. Na trećoj godini studenti se u opremljenim prostorijama upoznaju s radom na umjetnim zubalima na kojima se pripremaju za kliničke vježbe. S vježbama su krenuli ove godine, u sklopu kolegija Restaurativna dentalna medicina 2. Svaki zahvat vrši se isključivo uz nadzor profesora i asistenta, a sve usluge su besplatne za sve građane.

„Za sada smo svi jako zadovoljni, baš kao i naši pacijenti jer se pažljivo i spretno radi uz nadzor profesora i asistenata. Možemo reći da su pacijenti u sigurnim rukama i da iz naše ordinacije odlaze sa blistavim osmjehom“, kaže za Treći.ba Dražen Šego, student četvrte godine.
Na raspolaganju imaju vrhunski opremljenu ordinaciju sa šest stolica gdje studenti rade u dvije grupe, budući da ih je 25. Neke od usluga koje nude su: uklanjanje karijesa i postavljanje ispuna, čišćenje kamenca, poliranje zuba i zaštita od karijesa. Za pacijente najčešće uzimaju prijatelje, porodicu i druge studente koji se jave putem društvenih mreža. Studentska stomatološka ambulanta u oktobru se premjestila iz kampusa Sveučilišta i započela sa radom u prostorijama novootvorene Dentalne klinike koja se nalazi na Medicinskom falultetu Sveučičišta u Mostaru. (www.treci.ba)

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -