fbpx
NaslovnaObavještenjaStomatolozi u Crnoj Gori i Hrvatskoj počinju sa radom u ponedeljak, u...

Stomatolozi u Crnoj Gori i Hrvatskoj počinju sa radom u ponedeljak, u RS bi trebalo da krenu 11. maja, u Makedoniji se nadaju da bi tada i on i mogli da se vrate u ordinacije

- Advertisement -

Epidemija koronavirusa polako se stavlja pod kontrolu na prostorima bivše Jugoslavije, pa je to i razlog zašto su pojedine države odlučile da ublaže neke od mjera koje su ranije uvele.

Tako su u Crnoj Gori i Hrvatskoj dozvolili da od ponedeljka 4. maja sve ordinacije i zubotehničke laboratorije mogu da počnu sa radom uz, naravno, poštovanje svih preporuka nadležnih organa.

U Republici Srpskoj su mjere produžene do 11. maja, za kada se očekuje da bi stomatološke ordinacije mogle da dobiju dozvolu da krenu sa radom.

Foto: stomatologija.me

Kada je u pitanju Srbija, Ministarstvo zdravlja i Stomatološka komora nisu davale preporuke da se ordinacije zatvore, već da primaju samo pacijente sa hitnim stanjima.

Kako su i u toj zemlji ublažene neke od mjera, ordinacije bi naredne nedelje trebalo da krenu sa radom.

Krizna grupa Stomatološke komore Makedonije uputila je zahtjev nadležnim organima, odnosno Ministarstvu zdravlja i Komisiji za zarazne bolesti u kome traži da se dozvoli otvaranje stomatoloških ordinacija.

U zahtjevu se traži da se to desi uperiodu od 11. do 18. maja.

Odluka po tom pitanju biće donijeta tokom naredne nedelje.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -