fbpx
NaslovnaObavještenjaStomatolozi iz Rijeke i Opatije privremeno zatvaraju klinike za pacijente iz Italije...

Stomatolozi iz Rijeke i Opatije privremeno zatvaraju klinike za pacijente iz Italije zbog korona virusa

- Advertisement -

Vlasnici većih stomatoloških klinika i ordinacija na području Rijeke i Opatije, nezvanično saznaje „TPortal“, dogovorili su se da će privremeno prekinuti da primaju klijente iz Italije zbog korona virusa.

Za pojedine klinike to će značiti potpuni prekid rada, dok će druge nastaviti da pružaju usluge samo hrvatskim pacijentima. Jedan od stomatologa koji će od danas u potpunosti prekinuti s radom je Daniel Kalmar. Njegova klinika Kalmar ima oko 50 zaposlenih i svi će oni otići na godišnji odmor.

Foto: forbes.com

„Gotovo 98 odsto naših pacijenata je iz Italije, tako da nam se ne isplati držati hladan pogon. Radnike ćemo poslati na godišnji odmor. Inače, u danu imamo od 50 do 70 italijanskih klijenata. To je jednostavno preveliki rizik za daljnje širenje bolesti. Moramo misliti na sigurnost naših radnika’, rekao je za „tportal“ Kalmar.

Njegov kolega koji nas je molio za anonimnost potvrdio je da u dogovoru o privremenom prekidu rada učestvuje većina velikih stomatoloških klinika iz Rijeke i Opatije.

„Smatramo da je to najsigurnije. Time ćemo spriječiti masovan dolazak italijanskih pacijenata. S naše strane na taj način daćemo svoj doprinos u pokušaju zaustavljanja širenja zaraze na Hrvatsku. Veliki je to udar na naše poslovanje, ali na prvom mjestu nam je dobrobit radnika’, istakao je naš sagovornik.

Foto: belfastline.com

Riječki stomatolozi se nadaju da će Italija uspjeti u idućih 15-ak dana korona virus da stavi pod kontrolu.
„Očekujemo da će sa završetkom sezone gripa stati i priča sa korona virusom’, nada se naš sagovornik.
Riječkim i opatijskim stomatolozima od 2013, kad je Hrvatska postala članica Evropske unije, snažno je porastao promet. Vrhunska usluga i, barem za pacijente sa Zapada, niske cijene privukle su na desetine hiljada stranih pacijenata u Hrvatsku.

Izvor: TPortal

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -