NaslovnaObavještenjaStomatološki protetičar iz Zagreba pobijedio koronavirus

Stomatološki protetičar iz Zagreba pobijedio koronavirus

- Advertisement -

U Hrvatskoj raste broj oboljelih od koronavirusa, ali i broj onih koji su izliječeni. Među njima je i stomatološki protetičar i bivši direktor HZZO-a Većeslav Bergman.

Kako izgleda borba s koronavirusom opisao je za HRT. Biti na nogama i na svježem vazduhu, neopisiv je osjećaj, kaže.

„Nakon 13 dana osjećam se super, horor je iza mene, bilo je 10 dana pravog horora, temperatura 39, groznica, povraćanje, proliv, bio sam apsolutno bespomoćan, ali evo danas se osjećam kao nov“, rekao je Bergman.

Foto: hrt.hr

A do prije nekoliko dana ovako je razmišljao:
„Ja sam praktičan vjernik i u jednom trenutku sam razmišljao dajem dušu Bogu, a Bog je neće, tako mi je bilo teško“.

Iako ima presađeno srce i po godinama se ubraja u rizičnu skupinu, kaže da nije vjerovao da je koronavirus toliko opasan.

„Moram priznati da sam malo potcjenjivački razmišljao o infekciji koronavirusom, misleći na način, susretali smo se i s drugim virusima, ali nijedan nije imao takav marketing kao korona. Korona je definitivno nešto drugo i poručujem svima onima koji su mislili kao ja, da apsolutno treba da promijene mišljenje“, kazao je Bergman.

Doktori su mu spasili život. Nalazi su dobri, stvari spremne.

Foto: hrt.hr

„Moje opšte stanje je sad jako dobro. Nemam temperaturu i nemam nikakve simptome koji bi upućivali da sam jako bolestan i pušten sam kući na kućnu njegu ili drugim riječima na kućnu izolaciju“.

Nakon svega, kaže, ima skromne želje.
„Da mi supruga spremi nekakav ručak koji ću ja sam odabrati danas. Danas ću si odabrati jedan lagani ručak o kojem razmišljam cijelo jutro“.

I na kraju poručuje:
„Ja sam svoje iskustvo jako skupo platio i preporučio bih svima onima koji su nevjerne Tome da zaborave to i da se ponašaju po uputsvima štaba i da se strogo pridržavaju uputstava koje su date, jer jedino je to rješenje da se kroz neko vrijeme riješimo te opake bolesti“, zaključio je Bergman.

Izvor: HRT

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -