NaslovnaObavještenjaStomatološke ordinacije u Banjaluci - vrhunski kvalitet i usluga

Stomatološke ordinacije u Banjaluci – vrhunski kvalitet i usluga

- Advertisement -

Banjaluka predstavlja administrativni, finansijski, politički, kulturni i univerzitetski centar Republike Srpske. Nekada je grad na obali Vrbasa bio snažan privredni centar sa razvijenom mašinskom, prehrambenom, drvoprerađivačkom i elektroindustrijom.

Ratnja zbivanja sa početka 90-tih godina prošlog vijeka, uslovila su propadanje većine industrijiskih kapaciteta. Sada je univerzitetski grad i sjedište najvećeg univerziteta u Republici Srpskoj.

Ima 17 fakulteta/akademija sa preko 16.000 studenata. Među njima je i Medicinski fakultet sa odsjekom stomatologija, a tu je JZU „Zavod za stomatologiju Republike Srpske“, sa kojim naš portal ima potpisan memorandum o saradnji.

Ono po čemu se Banjaluka izdvaja od ostalog dijela Republike Srpske je i veliki broj veliki broj stomatoloških ordinacija – preko 110. Svaka je opremljene na najsavremeniji način i svojim pacijentima nude vrhunske usluge.

Ordinacija Simić Dent (Foto: Facebook/Simić Dent)

Kvalitet su prepoznali i pacijenti iz inostranstva, pa se iz godine u godinu sve više i više razvija dentalni turizam. Dentalni turizam zasnovan je na konceptu koji podrazumijeva kombinaciju putovanja sa stomatološkim procedurama i pogodan je za osobe koje žele da uštede novac ili da dobiju više stvari za istu količinu novca.

U ovom drugom smislu, dentalni turizma je „dva u jedan“ – usluga da za iste pare dobijate i liječenje zuba i nezaboravno putovanje na atraktivnim turističkim lokacijama. Iako su u početku pacijenti bili pretežno gastarbajteri koji su rođeni u tim krajevima, sada sve više dolaze i državljani susjednih zemalja – Hrvatska, Slovenija, Italija, a ima i pacijenata iz Zapadne Evrope i Amerike.

Ordinacija Vukić (Foto: Facebook/Stomatoogija Vukić)

U prilog tome ide i podatak da iz Banjaluke imaju direktni avionski letovi ka tri destinacije i pet gradova u inostranstvu – Belgija (Brisel), Njemačka (Berlin, Frankfurt, Memingem) i Švedska (Štokholm).

Razlog zbog čega sve više pacijenata iz inostranstva stiže je, prije svega, činjenica da stomatolozi iz Banjaluke nabavljaju opremu i materijale iz Evropske unije. Kvalitet usluga je identičan onim u ekonomski razvijenijim zemljama, a cijene su niže čak i do 70% u odnosu na Zapadnu Evropu i Ameriku.

Stomatolozi sami promovišu svoje usluge putem interneta, a web stranice su razradili do detalja, pa posjetioci mogu vidjeti sve unaprijed, od cjenovnika do turističke ponude u Banjaluci. Neke od njim imaju i apartmane u okviru svojih ordinacija u kojima nude besplatan smještaj pacijentima koji ne mogu da riješe svoj problem za dan ili dva.

Drugi imaju saradnju sa pojedinim apartmanima u blizini ordinacije kako bi pružili kompletnu uslugu. Prema dostupnim podacima, najviše su pacijenti iz inostranstva zainteresovani za protetiku, kao i za ortodonciju.

Dub Dent (Foto: Facebook/Dub Dent)

I stomatolozi i turistički radnici su jedinstveni da dentalni turizam još nije podignut na najviši nivo i da ima dosta prostora da u tom segmentu Banjaluka tokom cijele godine bude u centru pažnje.

Ovako samo sa proljećem, lijepim vremenom i prvim praznicima procvjeta turizam, naročito onaj dentalni. Cjenovna konkurentnost, vrhunski stručnjaci i vrhunski opremljene ordinacije, uz kvalitet usluga je ono što privlači pacijente kako domaće, tako i strane da na pravi način riješe probleme koje imaju sa zubima.

Na sljedećim linkovima možete naći ordinacije iz Banjaluke sa kojima naš portal ima saradnju:

Prizma Dent (Foto: Facebook/Prizma Dent)

Implantodent – Banjaluka

Stomatološka ambulanta „Dr Mećava“ – Banjaluka
- Advertisement -

Stomatologija Kovačević – Banjaluka

Prizma Dent – Banjaluka
- Advertisement -
Ordinacija “Dr Mećava” (Foto: Facebook/Stomatološka ambulanta dr Mećava)

Simić Dent – Banjaluka

Stomatološka ordinacija Vukić – Banjaluka

Dub Dent – Banjaluka
- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -