Naslovna Obavještenja Stomatološke ordinacije Banjaluka

Stomatološke ordinacije Banjaluka

Banja Luka, grad na obali Vrbasa, je nekada bila snažan privredni centar sa razvijenom mašinskom, prehrambenom, drvoprerađivačkom i elektroindustrijom. Ratnja zbivanja sa početka 90-tih godina prošlog vijeka, uslovila su propadanje većine industrijiskih kapaciteta. Sada je univerzitetski grad i sjedište najvećeg univerziteta u Republici Srpskoj. Ima 17 fakulteta/akademija sa preko 16.000 studenata. Među njima je i Medicinski fakultet sa odsjekom stomatologija, a tu je JZU „Zavod za stomatologiju“, sa kojim naš portal ima potpisan memorandum o saradnji.

Ono po čemu se Banjaluka još izdvaja od ostalog dijela Bosne i Hercegovine je veliki broj stomatoloških ordinacija (preko 110), koje su opremljene na najsavremeniji način i svojim pacijentima nude vrhunske usluge. Zbog toga se svake godine sve više i više razvija dentalni turizam. Dentalni turizam zasnovan je na konceptu koji podrazumijeva kombinaciju putovanja sa stomatološkim procedurama i pogodan je za osobe koje žele da uštede novac ili da dobiju više stvari za istu količinu novca. U ovom drugom smislu, dentalni turizma je „dva u jedan“ – usluga da za iste pare dobijate i liječenje zuba i nezaboravno putovanje na atrkativnim turističkim lokacijama. Iako su u početku pacijenti bili pretežno gastarbajteri koji su rođeni u tim krajevima, sada sve više dolaze i državljani susjednih zemalja – Hrvatska, Slovenija, Italija, a ima i pacijenata iz Zapadne Evrope i Amerike.

U prilog tome ide i podatak da iz Banjaluke imaju direktni avionski letovi ka tri destinacije i četiri grada u inostranstvu – Belgija (Brisel), Njemačka (Berlin, Memingem) i Švedska (Štokholm). Razlog zbog čega sve više pacijenata iz inostranstva stiže je prije svega činjenica da stomatolozi iz Banjaluke nabavljaju opremu i materijale iz Evropske unije. Kvalitet usluga je identičan onim u ekonomski razvijenijim zemljama, a cijene su niže čak i do 70% u odnosu na Zapadnu Evropu i Ameriku. Stomatolozi sami promovišu svoje usluge putem interneta, a veb stranice su razradili do detalja, pa posjetioci mogu vidjeti sve unaprijed, od cjenovnika do turističke ponude u Banjaluci. Neke od njim imaju i apartmane u okviru svojih ordinacija u kojima nude besplatan smještaj pacijentima koji ne mogu da riješe svoj problem za dan ili dva. Drugi imaju saradnju sa pojedinim apartmanima u blizini ordinacije kako bi pružili kompletnu uslugu.

Prema dostupnim podacima, najviše su pacijenti iz inostranstva zainteresovani za protetiku, kao i za ortodonciju. I stomatolozi i turistički radnici su jedinstveni da dentalni turizam još nije podignut na najviši nivo i da ima dosta prostora da u tom segmentu Banjaluka tokom cijele godine bude u centru pažnje. Ovako samo s proljećem, lijepim vremenom i prvim praznicima procvjeta turirizam, naročito onaj dentalni u najvećem gradu Republike Srpske. Cjenovna konkurentnost, vrhunski opremljene ordinacije i kvalitet usluga je ono što privlači pacijente iz inostranstva da dođu u Banjaluku i na pravi način riješe probleme koje imaju sa zubima.

Na sljedećim linkovima možete naći ordinacije iz Banjaluke sa kojima naš portal ima saradnju

https://www.stomatologija.me/spisak/listing/stomatoloska-ambulanta-dr-mecava-banja-luka

https://www.stomatologija.me/spisak/listing/ordinacija-dr-katarina-bilbija-banjaluka

https://www.stomatologija.me/spisak/listing/implantodent-banjaluka

https://www.stomatologija.me/spisak/listing/stomatologija-cvijetic-djurdjevic-banja-luka

- Advertisment -

POPULARNO

Treći kongres doktora stomatologije 11. i 12. septembra u Foči

Foća će 11. i 12. septembra biti domaćin trećeg Kongresa doktora stomatologije. Učešće će uzeti eminentni predavači sa pet univerziteta.

Zubi u trudnoći – korisni savjeti koje treba da zna svaka trudnica

Trudnoća je divan period u životu žene kada se pojačava svijest o važnosti zdravlja i brige o tijelu. Tokom trudnoće nivo hormona...

Zašto je važno pečaćenje fisura kod djece?

Pečaćenje fisura jedan je od najčešćih postupaka u dječijoj dentalnoj medicini. Žvačne površine kod djece sadrže puno pukotina i utora koji pomažu...

Fiksna ortodontska terapija

Fiksni ortodontski aparati predstavljaju najučestaliji i najučinkovitiji način ispravljanja nepravilnog položaja zuba, odnosno, ispravljanja ortodontskih anomalija. Fiksni ortodontski...
- Advertisment -