fbpx
NaslovnaZanimljivostiStomatološka ordinacija na Menhetnu prihvata kriptovalute

Stomatološka ordinacija na Menhetnu prihvata kriptovalute

Usvajanje kriptovalute kao načina plaćanja od strane stomatološke klinike na Menhetnu je u trendu sa sve većim prihvatanje digitalnih valuta od strane privatnih stomatoloških ordinacija.

Pacijenti u “Upper East Dental Innovations”, ordinaciji kozmetske stomatologije i implantata, sada mogu da plate svoj tretman koristeći Dogecoin, Bitcoin ili Ethereum, a vlasnik klinike kaže da je za vođenje najsavremenije prakse potrebno više od najnovije stomatološke tehnologije.

Foto: B92
- Advertisement -

Klinika nudi kozmetičke, restaurativne i opšte stomatološke usluge, a vlasnik je dr Šard Harvi. Ova klinika je najavila pokretanje usluga plaćanja kriptovalutama u saopštenju za javnost u februaru 2022.godine, a dr Harvi je rekla da je ponosna što radi u jednoj od prvih stomatoloških klinika na Menhetnu koja prihvata digitalne valute.

Kao snažan zagovornik modernih tehnologija, dr Harvi je bila jedan od prvih stomatologa u ovoj oblasti koji je ponudila izradu krunica istog dana svojim pacijentima i koristila CBCT za dijagnozu.
“U skladu sa tehnologijom, jednim od kamena temeljaca naše prakse, ponosni smo što sada nudimo pogodnost kriptovalute kao oblika plaćanja za stomatološke usluge“, rekla je ona.

Foto: cmmonline.com

Brza Google pretraga otkriva da je klinika na Menhetnu jedna od mnogih privatnih stomatoloških ordinacija u SAD koje prihvataju plaćanja kriptovalutama. Zaista, postoji čak i kriptovaluta posvećena isključivo oralnoj zdravstvenoj zaštiti – Dentacoin.

Osnovana 2017. godine u Holandiji, Fondacija Dentacoin nastoji da stvori valutu za globalnu stomatološku industriju koja poboljšava oralno zdravlje i povećava pristup stomatološkoj njezi. Kriptovaluta zasnovana na blokčejnu trenutno ima oko 2.200 stomatologa i više od 140.000 aktivnih korisnika i pretplatnika.

Skeptici u pogledu kriptovaluta navode zabrinutost u vezi sa inflacijom, bezbjednošću i volatilnošću cijene – Dentacoin je, na primjer, vrjedio 0,000010 evra 20. marta, pao je na vrednosti za 4,76% u narednih sedam dana. Dr Harvi, međutim, insistira da korišćenje i prihvatanje kriptovalute ima svoje prednosti. Ona je prokomentarisala:

Foto: tnetwork.rs

“Ako pratite evoluciju novca, videćete da smo sa trampe prešli na papirni novac, sa kreditnih kartica na digitalne novčanike, a sada je stigla i kriptovaluta. Sve više i više drugih malih preduzeća prihvata kriptovalute kao plaćanje, baš kao što su kreditne kartice danas postale način života. Mogu da vidim budućnost valute u kriptovaluti jer je brža, efikasnija, isplativija i zapravo sigurnija”.

Kriptovaluta je u porastu
Prihvatanje plaćanja korišćenjem kriptovaluta raste među malim i velikim preduzećima. Američka država Kolorado objavila je u februaru da planira da prihvati kriptovalute za plaćanje poreza i taksi, a zakone koji bi legitimisali plaćanje u cijeloj državi korišćenjem kriptovaluta predložili su zakonodavci u Arizoni i Kaliforniji.

Potrošači širom svijeta već mogu da koriste kriptovalute za kupovinu raznih proizvoda i usluga, uključujući i preko ličnih Microsoft naloga. Potrošači u SAD mogu da plaćaju PayPal-om koristeći kriptovalute, a u Venecueli potrošači mogu da ih koriste za plaćanje obroka u prodajnim mestima Pizza Hut ili Burger King.

Foto: rs-lat.sputniknews.com

Platni gigant Visa je nedavno anketirao hiljade malih preduzeća i otkrio da bi metod plaćanja kriptovalutama uskoro mogao postati mejnstrim. Anketa kompanije Visa pokazala je da 30% vlasnika malih preduzeća u UAE, Hong Kongu, Singapuru i Brazilu planira da ponudi ovaj način plaćanja kupcima ove godine. Visa je otkrila da su vlasnici malih preduzeća u SAD bili manje entuzijastični za usvajanje kriptovaluta.

Međutim, 19% ispitanih je reklo da planiraju da usvoje plaćanja kriptovalutama 2022. godine. Rat u Ukrajini dodatno je legitimisao plaćanje kriptovalutama. Zemlja je već bila lider u usvajanju metoda plaćanja, ali fleksibilnost i brzina plaćanja pomoću digitalnih valuta navela je vladu da legalizuje sektor kriptovaluta i stvori zvaničnu infrastrukturu plaćanja samo nekoliko dana nakon početka rata.

Ukrajina je od tada dobila više od 100 miliona američkih dolara (90,5 miliona eura) donacija u kriptovalutama, a Narodna banka Ukrajine mogla bi da pokrene sopstvenu digitalnu valutu, navodi “Financial times”.

Izvor: Dental Tribune Srbija/Dental Tribune International

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -