NaslovnaObavještenjaStomatološka komora Srbije izdala preporuke svojim članovima za kontrolu infekcije koronavirusom u...

Stomatološka komora Srbije izdala preporuke svojim članovima za kontrolu infekcije koronavirusom u stomatološkoj ordinaciji

- Advertisement -

Za razliku od drugih zemalja u regionu, u Srbiji od strane Ministarstva zdravlja nije bila donijeta odluka o zatvaranju stomatoloških ordinacija.

Jedina preporuka je bila da se primaju samo pacijenti sa hitnim. Bez obzira na te preporuke, većina ordinacija je prestala sa radom zbog epidemije koronavirusa.

S obzirom da se uskoro očekuje normalizacija rada stomatoloških ordinacija, Stomatološka komora Srbije je svojim članovima dala preporuke za kontrolu infekcije korona virusom u stomatološkoj ordinaciji.

Foto: stomatologija.me

„Savjetujemo Vas da dostavljene preporuke istaknete na vidnom mjestu u Vašoj ordinaciji da bi i pacijenti bili obaviješteni koje sve mjere zaštite preduzimate“, kaže se u saopštenju SKS.

Komora je, takođe, izradila i detaljno uputstvo sa korisnim savjetima za rad stomatoloških ordinacija u vreme epidemije COVID-19, na osnovu dostupnih informacija uvidom u objavljena istraživanja i preporuke donijete od strane nadležnih svjetskih i evropskih institucija i eksperata na ovu temu.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -