NaslovnaObavještenjaStomatološka komora Crne Gore zatražila od Ministarstva prosvjete da ordinacije koje rade...

Stomatološka komora Crne Gore zatražila od Ministarstva prosvjete da ordinacije koje rade u školskim prostorijama oslobodi plaćanja zakupnine

- Advertisement -

Poslije Domova zdravlja, Stomatološka komora Crne Gore uputila je i zahtjev Ministarstvu prosvjete sa molbom da ordinacije koje rade u okviru škola oslobodi plaćanja zakupnine dok traje epidemija koronavirusa.

Dr Goran Mandić (Foto: Stomatološka komora Crne Gore)

„Obraćamo Vam se sa predmetnom molbom za oslobađanje od plaćanja zakupnine u ime stomatološlih ordinacija koje stomatološku djelatnost obavljaju u školskim prostorijama po osnovu ugovora o zakupu sa školama na teritoriji Crne Gore. Naime, kao što Vam je već poznato, Naredbom o novim privremenim mjerama na zaštiti građana od širenja koronavirusa, naređena je privremena mjera radi sprječavanja unošenja zaraznih bolesti u zemlju, suzbijanja i sprječavanja prenošenja u druge zemlje, kao i zaštitu stanovništva od novog koronavirusa, i to mjera izmjene sistema funkcionisanja zdravstvenog sistema u dijelu pružanja zdravstvenih usluga na način da se obustavi rad stomatoloških ordinacija, uz obavezu da se za hitne pacijente organizuje dežurstvo“, kaže se u dopisu koji je uputio predsjednik komore dr Goran Mandić.

Kako je stomatološka ordinacija prestala sa radom to je i onemogućeno ostvarivanje redovnih mjesečnih prihoda, što direktno utiče na nemogućnost urednog izmirivanja svih troškova.

„Iz navednog razloga molimo Vas da urgirate kod svih škola na teritoriji Crne Gore da stomatološke ordinacije oslobode plaćanja zakupnine za vrijeme dok je na snazi mjera izmjene sistema funkcionisanja zdravstvenog sistema u dijelu pružanja zdravstvenih usluga na način da se obustavi rad stomatoloških ordinacija, i da u skladu sa tim postojeći ugovor izmjene potpisivanjem aneksa ugovora o zakupu kako bi obje strane formalno-pravno postupile ispravno“.

Dr Damir Šehović, ministar prosvjete (Foto: mpin.gov.me)

Pomenutom mjerom ozbiljno je ugrožen rad svih stomatoloških ordinacija u Crnoj Gori.

„Radimo sve što je u našoj moći kako bismo pomogli našim članovima da opstanu dok traje ova situacija. Za našu djelatnost veoma je važno da uložimo sve napore da održimo sistem funksionisanja svakog člana pojedinačno. Sve prethodno navedno sa ciljem da bi se ova situacija završila sa što manje posljedica kako za svakog pojedinca, člana Komore tako i za sve privredne subjekte, stomatološke ordinacije koje obavljaju privrednu djelatnost u Crnoj Gori“, kaže se na kraju dopisa koje je poslato ministru obrazovanja Damiru Šehoviću.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -