fbpx
NaslovnaObavještenjaStomatološka komora Crne Gore uputila zahtjev Domovima zdravlja za oslobađanje ordinacija od...

Stomatološka komora Crne Gore uputila zahtjev Domovima zdravlja za oslobađanje ordinacija od plaćanja zakupa

- Advertisement -

Epidemija koronavirusa zatvorila je većinu ordinacija u Crnoj Gori, zbog čega su ostale bez prihoda. Da bi se to stanje bar malo oblažilo, Stomatološka komora Crne Gore je uputila zahtjev za oslobađanje od plaćanja zakupnine u ime stomatoloških ordinacija koje djelatnost obavljaju u prostorijama Doma zdravlja.

Zahtjev je upućen Domu zdravlja Andrijevica, Bar, Berane, Budva, Bijelo Polje, Cetinje, Danilovgrad, Plav, Nikšić, Mojkovac, Kotor, Kolašin, Ulcinj, Tivat, Rožaje i Pljevlja.

Foto: Stomatološka komora Crne Gore
Dr spec. Goran Mandić (Foto: Stomatološka komora Crne Gore)

„Obraćamo Vam se sa molbom za oslobađanje od plaćanja zakupnine u ime stomatoloških ordinacija koje stomatološku djelatnost obavljaju u vašim prostorijama po osnovu ugovora o zakupu. Naime, kao što Vam je već poznato, Naredbom o novim privremenim mjerama na zaštiti građana od širenja koronavirusa, naređena je privremena mjera radi sprečavanja unošenja zaraznih bolesti u zemlju, suzbijanja i sprječavanja prenošenja u druge zemlje, kao i zaštitu stanovništva od novog koronavirusa, i to mjera izmjene sistema funkcionisanja zdravstvenog sistema u dijelu pružanja zdravstvenih usluga na način da se obustavi rad stomatoloških ordinacija, uz obavezu da se za hitne pacijente organizuje dežurstvo“, kaže se u dopisu koji je potpisao doktor Goran Mandić, predsjednik Stomatološke komore Crne Gore.

Kako je većini stomatološka ordinacija onemogućeno ostvarivanje redovnih mjesečnih prihoda, to direktno utiče na nemogućnost urednog izmirivanja svih troškova.

„Iz navednog razloga molimo Vas da stomatološke ordinacije oslobodite plaćanja zakupnine za vrijeme dok je na snazi mjera izmjene sistema funkcionisanja zdravstvenog sistema u dijelu pružanja zdravstvenih usluga na način da se obustavi rad stomatoloških ordinacija, i da u skladu sa tim postojeći ugovor izmjenite potpisivanjem aneksa ugovora o zakupu kako bi obje strane formalno – pravno postupile ispravno. Pomenutom mjerom ozbiljno je ugrožen rad svih stomatoloških ordinacija u Crnoj Gori. Radimo sve što je u našoj moći kako bismo pomogli našim članovima da opstanu dok traje ova situacija. Za našu djelatnost veoma je važno da uložimo sve napore da održimo sistem funksionisanja svakog člana pojedinačno. Sve prethodno navedno sa ciljem da bi se ova situacija završila sa što manje posljedica kako za svakog pojedinca, člana Komore tako i za sve privredne subjekte – stomatološke ordinacije koje obavljaju privrednu djelatnost u Crnoj Gori“, kaže se na kraju dopisa.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -