NaslovnaObavještenjaStomatološka komora Crne Gore se obratila Vladi, Ministarstvu zdravlja i Privrednoj komori...

Stomatološka komora Crne Gore se obratila Vladi, Ministarstvu zdravlja i Privrednoj komori sa zahtjevom da se stomatološkim radnicima obezbijede plate

- Advertisement -

Epidemija koronavirusa zaustavila je sve i u Crnoj Gori. Rade samo prehrambene prodavnice, apoteke i pekare, dok su sve druge djelatnosti morale da prestanu sa radom.

Takav slučaj je i sa stomatološkim ordinacijama, rade samo one koje imaju ugovor sa Fondom za zdravstveno osiguranje i to samo primaju pacijente sa hitnim stanjima. S obzirom na tu situaciju, stomatolozi gube znatne finansijske prihode.

Zbog toga se Stomatološka komora Crne Gore obratila Vladi Crne Gore, Ministarstvu zdravlja i Privrednoj komori sa molbom da se zaposlenima u stomatološkim ordinacijama obezbijede plate.

Foto: stomatološka komora Crne Gore
Dr Goran Mandić (Foto: Stomatološka komora Crne Gore)

„U Crnoj Gori u ovom trenutku ne radi 320 stomatoloških ordinacija, odnosno nešto preko 1.000 stomatologa i saradnika. Mjerama Vlade Crne Gore i Nacionalnog Koordinacionog tijela za zarazne bolesti u cilju borbe sa koronavirusom COVID-19 je odlučeno da stomatološke ordinacije prestanu sa radom 19. marta pa do daljnjeg. Mjere su u cjelosti ispoštovane i plate su isplaćene svim zaposlenim za mart, bez obzira što se nije radilo gotovo cijelog mjeseca“, kaže se u pismu koje je potpisao dr Goran Mandić.

Predsjednik Stomatološke komore Crne Gore se nadležnim institucijama obratio u ime vlasnika stomatoloških ordinacija.

Foto: xo-care.com

„Obraćamo vam se za obezbjeđivanje isplate zarada za stomatologe i saradnike u periodu obustave rada, jer nećemo imati finansijske moći da isplatimo dalje plate i doprinose, zato Vam se obraćamo ovim zahtjevom da nam shodno Vašim mjerama pomognete, i time sve radnike sačuvamo u radnom odnosu. Zahtjev smatramo opravdanim i stavljamo Vam se na raspolaganje (u nedostatku medicinskog kadra), kako bismo zajedničkim snagama prevazišli ovu situaciju“, zaključuje se u pismu Mandića.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -