fbpx
NaslovnaSavjetiStomatološka Komora Crne Gore: Pravilnik o izdavanju, obnovi i oduzimanju licenci uslovno...

Stomatološka Komora Crne Gore: Pravilnik o izdavanju, obnovi i oduzimanju licenci uslovno usvojen, određene visine iznosa članarine i obnove licence

- Advertisement -

Prva redovna sjednica skupštine Stomatološke Komore Crne Gore na kojoj je usvojeno nekoliko značajnih tačaka i odredbi, održana je u petak u prostorijama Instituta za javno zdravlje.

Na samom početku, između ostalog, usvojeni su Poslovnik o radu i Statut koji je u međuvremenu dobio saglasnost ministarstva zdravlja. Prema riječima predsjednika Komore, Borislava Ćalovića, upravo čekanje na saglasnost ministarstva u vezi sa Stautom odložilo je zakazivanje prve redovne sjednice Stomatološke Komore Crne Gore.

Sjednica je bila zakazana uz dnevni red koji je sadržao osam tačaka, od kojih su najveću pažnju dobile one koje su se odnosile na usvajanje Pravilnika o izdavanju, obnovi i oduzimanju licenci i visini članarine. Kada je riječ o Pravilniku o izdavanju, obnovi i oduzimanju licenci jedna od primjedbi odnosila se na bodovanje kurseva i seminara, odnosno na eventualnu nemogućnost sakupljanja potrebnih 120 bodova u roku od sedam godina. Sporan je bio broj seminara i predavnja u Crnoj Gori, ali je predsjednik Ćalovi kazao da će Komora raditi na tome da predavanja budu na svakih dva mjeseca kao i da članovi Komore neće morati da plaćaju kotizaciju. Obećano je i da će se broj predavanja i bodovanje uskladiti tako da sakupljanje potrebnih 120 bodova ne predstavlja problem.

Još jedan detalj pete tačke dnevnog reda koja se odnosila na Pravilnik o izdavanju, obnovi i oduzimanju licenci pokrenuo je raspravu, a riječ je o licenci za strance, odnosno činjenici da strranci nemaju potrebu nostrifikovanja licenice. Predsjednik skupštine Stomatološke Komore dr Novak Popovič kazao je kako je Statut usklađen sa Zkonom o izdavanju licenci, dok je prdsjednik Komore dr Ćalović saoptio da će rešenje pokušati da pronađu Komisije koje bi, između ostalog, trebalo i da kontrolišu sprovođenje regulative. Nakon ove dvije rasprave Pravilnik o izdavanju, obnovi i oduzimanju licenci uslovno je usvojen.

Nešto manja rasprava otvorena je i kada je na red došla visina članarine, jer je dio delegata smatrao da je predloženih 15 eura mjesečno previsoka cijena. Ipak, nakon izglasavanj prihvaćen je predlog o visini članarina od 15 eura kao i visina naknade za licence u iznosu od 150 eura za period od sedam godina.

U međuvremenu je izglsana i odluka da podpredsjednik komore bude dr Goran Mandić.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -