NaslovnaZanimljivostiStomatologija.me, najposjećeniji stomatološki portal u regionu

Stomatologija.me, najposjećeniji stomatološki portal u regionu

- Advertisement -

Stomatologija.me je prvi stomatološki portal u Crnoj Gori koji se svojim kvalitetom istakao i u širem regionu. Nakon osnivanja ovaj medij ubrzo je postao najposjećeniji regionalni sajtova, a dokaz tome je i konstanto širenje ponude i gotovo svakodnevni noviteti na portalu. O svemu tome razgovarali smo sa producentom Milošem Novakovićem.

logoKako je počela cijela priča o sajtu Stomatologija.me i otkud ideja za otvaranjem usko profilisanog portala u moru medija na našem tržištu?

Stomatologija.me je portal koji je zaživio prije nepune tri godine, a ubrzo po otvaranju postali smo lideri kada je riječ o informacijama iz oblasti stomatologije u regionu Srbije, Bosne i Hercegovinje i Crne Gore. Sama ideja o portalu rodila se nakon nemogućnosti da internet pretragom pronađemo interesantne i korisne informacije o stomatološkim uslugama i ordincaijma.

Napominjem i da je Stomatologija.me već sada vjerovatno najposjećniji portal te vrste u regionu.

Kolika je posjećenost portala?

Što se tiče samih posjeta, za veoma kratko vrijeme uspjeli smo da se razvijemo u regionialni portal sa 80-100 hiljada otvorenih stranica na mjesečnom nivou, a prisutni smo na prostoru Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Da li je portal vezan isključivo za stomatologiju?

Da. Jako je bitno napomenuti da polje interesovanja portala isključivo stomatologija što mu daje jednu posebnu vrstu ekskluzive.

Tekstovima na portalu uvijek pratimo savremene tokove pa su i najčitaniji članci u vezi sa implantologijom i estetskom stomatologijom, kao i CAD/CAM i laserskim sistemima. Osim toga veliku pažnju posvećujemo i najmlađima i podizanju svijesti roditelja o važnosti očuvanja oralnog zdravlja pa su česti i tekstovi o dječijoj stomatologiji. Takođe se trudimo da uvijek objavimo i prvi najavimo predstojeće seminare i predavanja iz polja stomatologije.

Po našoj već prepoznatljivoj šemi ponedjeljak i četvrtak su dani rezervisani za autorske tekstove i inervjue sa poznatim i priznatim stomatološkim stručnjacima iz cijeliog regiona, utorkom naši stručni saradnici dogovaraju na pitanja čitalaca, dok srijedom i petkom objavljujemo prezentacije stomatološke opreme i materijala.

Napominjem i da ćemo i dalje biti prvi na izvoru informacija o Stomatološkoj komori Crne Gore čije osnivanje je u toku.

Na portalu vidimo marketinške prezentacije stomatoloških ordinacija, zubotehničkih laboratorija i distributera opreme. Šta nam možete reći o tome jer u ostalim medijima ne postoji sličan način rekalmiranja?

Kada smo pravili plan i razvijali ideju oko pokretanja stomatološkog portala Stomatologija.me najbolje smjernice su nam dali građani jer smo detaljnim istraživanjem tržišta otlkrili da oni u 90 odsto slučajeva do doktora dolaze preko preporuke ili je riječ o porodičnom stomaotlogu.

U tom trenutku zaključili smo da stomatolozima ne možemo prodavatai reklamu na portalu što nas odvaja od tradicionalnog načina reklamiranja na ostalim portalima. Ono što je jako bitno napomenuti jeste da je nekad prisutan mali animozitet od strane ljekara jer oni ne shvataju da mi njima ne prodajemo reklamu već elektronsku vizit kartu kako bi potencijanim pacijentima približili njihovu ordinaciju i olakšali im međusobnu komunikaciju. Prezentacije na portalu s toga nikada nisu uključivale cijene kao i tradicionalne marketinške epitete poput  “najjeftiniji” i “najbolji” i slično.

Ovaj kvalitet od samog početka je prepoznao veliki broj firmi iz polja stomatologije sa kojima imamo jako dobru saradnju.

Pa, šta obuhvata jedna prezentacija?

Što se tiče prezentacija one obuhvataju profesionalne fotografije, tekst o firmi, konekciju sa sajtom firme, kontakt informacije odnosno brojeve telefona i e-mail adresu, google mapu i informacije o uslugama koje pruža ordinacija, zubotehnička laboratorija ili distributerska kompanija.

Imamo jako dobar odziv pogotovo od strane mlađih stomatologa koji su prepoznali kvalitet portala i činjenicu da je savremeno poslovanje nezamislivo bez  internet prezentacija.

Primjetni su i česti noviteti na sajtu. Recite nam nešto više o toku razvoju sajta.

Ono što je jako bitno napomenuti je da se portal iz mejseca u mjesec širi i ima novitete. Na samom početku na portalu su bile prisutne samo stomatološke ordinacije iz Crne Gore da bi vremenom, osluškivanjem tržišta i nakon sugestija koje smo dobijali od doktora došli do zaključka da su ovakvom portalu potrebne i nove kategorije kao što su zubotehničke laboratorije i distributeri stomatološke opreme. Od nedavno na sajtu imamo i rubriku sa stomatloškim ordinacijama iz Srbije.

Već godinu dana imamo i Oglasi gdje doktori, kao i distributeri opreme mogu da oglašavaju prodaju proizvoda kao i obavještenja o potrebi za doktorima ili medicinskim sestrama.

Da li posjetioci sajta mogu očekivati još neka iznenađenja?

Da, za njih pripremamo posebna iznenađenja. Za period nakon nakon Nove godine pripremamo nekoliko zanimljivih priča, a kao posebno interesantnu označio bih izradu stomatoloških kartica sa popustom od 5-15 odsto koje će biti dostupne svim građanima i moći će da se koriste u ordinacijama koje su prisutne na portalu.

- Advertisment -

POPULARNO

- Advertisment -